Ο ομογενής Κύργιος απέκλεισε τον Ναδάλ
Καλά Νέα

Ο ομογενής Κύργιος απέκλεισε τον Ναδάλ

Ο 19χρονος Νικ Κύργιος, ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλο-Μαλαισιανός επαγγελματίας τενίστας κατάφερε να νικήσει το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Ραφαέλ Ναδάλ και να προκριθεί στους 8 του Wimbledon.

«Θέλω να γίνω ο νούμερο 1 παίκτης στον κόσμο. Αυτό είναι το κίνητρό μου. Δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου» δήλωσε μετά τον αγώνα.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού τένις, αφού ο Κύργιος επικράτησε 3-1 σετ με επιβλητική εμφάνιση απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο όλων των εποχών. Από το νούμερο 144 στην κατάταξη η νίκη του τον «ανεβάζει» στο 68 παγκοσμίως και υποσχέθηκε να αποδείξει στην μητέρα του ότι παρά τους φόβους της, υπάρχουν ελπίδες στην επόμενη μάχη του Νικ με τον Καναδό Μίλος Ραόνιτς, ο οποίος είναι το νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Πρέπει να το επαναλάβω αύριο και ανυπομονώ! Πρώτη φορά στο Wimbleton και είμαι στους 8 φιναλίστ!!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Πέρσι, αξίζει να υπενθυμίσουμε, μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο στο διπλό του Wimbledon στην κατηγορία Juniors, μετά την άνετη νίκη που σημείωσαν στον μεγάλο τελικό, εναντίoν των Enzo Couacaud και Stefano Napolitano, με 6-2, 6-3.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ