Μαραθώνιος για την προστασία των ζώων σε Αθήνα και Σίδνεϊ
Καλά Νέα

Μαραθώνιος για την προστασία των ζώων σε Αθήνα και Σίδνεϊ

Τετράποδοι δρομείς μαζί με τους δίποδους φίλους τους, θα πάρουν μέρος και στο φετινό Penny Marathon, έναν μαραθώνιο 42 χιλιομέτρων τρεξίματος και ποδηλατικό, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αθήνα και ο οποίος γίνεται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Σίδνεϊ στις 13 Ιουλίου.

Σκοπός αυτού του πρωτότυπου αγώνα δρόμου, που γίνεται για τρίτη φορά στην Αθήνα και δεύτερη στο Σίνδεϊ, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα αδέσποτα, κακοποιημένα και παραμελημένα ζώα, σύμφωνα με την Ελληνοαυστραλή εμπνεύστριά του, Ελευθερία Προδρόμου. Στόχος είναι ο μεικτός αγώνας δρόμου να επεκταθεί και να καθιερωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων. Η επιτυχία της διοργάνωσης οδήγησε τις δύο αδερφές Έλλη και Δέσποινα Προδρόμου να καθιερώσουν τον «The Penny Marathon”.

Ο μαραθώνιος αυτός πήρε το όνομα του από ένα μικρό σκυλάκι που δεν κατάφερε να επιβιώσει στους δρόμους της Αθήνας. Το Penny Marathon ξεκίνησε στην Αθήνα το 2012. Έχει γίνει πλέον ένα διεθνές γεγονός με ομάδες να συμμετέχουν παράλληλα και στην Αυστραλία.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ