Κέρδισε τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων
Καλά Νέα

Κέρδισε τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων

Η Ελλάδα πήρε το πρώτο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων Ignis Brunensis 2014, που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη του Brno στην Τσεχία. Ο παραγωγός και σκηνοθέτης σόου πυροτεχνημάτων και ειδικών εφέ Παύλος Νάνος κέρδισε την πρώτη θέση μαγεύοντας κριτές και κοινό. Η απονομή του βραβείου έγινε στις 19 Ιουνίου 2014 υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου.

«Πρόκειται για μια κανονική θεατρική παράσταση που υλοποιείται με τα πυροτεχνήματα. Είναι ένα 17λεπτο πρόγραμμα, στο πρώτο μέρος του οποίου βλέπετε ένα παραδοσιακό τσέχικο χορό, με τις κινήσεις ενός ζευγαριού να συμβολίζονται με τα χρώματα της σημαίας της διοργανώτριας χώρας, της Τσεχίας. Το δεύτερο μέρος είναι μια καλλιτεχνική πυροτεχνική παρουσίαση με σκοπό να στείλει ένα μήνυμα, ότι κάτι δεν πάει καλά στη σύγχρονη κοινωνία. Ακούγονται τραγούδια, όπως το Black black heart του David Usher και το Summertime sadness της Lana Del Ray καθώς και αποσπάσματα από διάσημες ομιλίες, ώστε να αφυπνίσει τη νέα γενιά να οδηγήσει τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέλλον με ένα πολύ φαντασμαγορικό και αισιόδοξο τρόπο» λέει ο κ. Νάνος.

Στον τελικό του Ignis Brunensis προκρίθηκαν οι ομάδες της Τσεχίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Ελλάδας. Η παράσταση δόθηκε μπροστά σε 150 χιλιάδες θεατές.

Στην Ελλάδα, τα πρώτα πυροτεχνήματα τα έφερε ο Σπετσιώτης προπάππους του Παύλου Νάνου. «Ο προπάππους μου, Δημήτρης Μπούμπουλης, του θρυλικού γένους, έφερε τα πρώτα πυροτεχνήματα το 1920 για την αναπαράσταση της βύθισης της τουρκικής ναυαρχίδας στις Σπέτσες.» συμπλήρωσε.

Έχει ήδη κατακτήσει πέντε φορές την 1η θέση σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και έχει λάβει μέρος σε διεθνείς εκδηλώσεις όπως τελετές έναρξης και λήξης Ολυμπιακών Αγώνων, Tomorrowland, Eurovision. Έχει επιμεληθεί ειδικά εφέ σε μεγάλες συναυλίες των Rihanna, Jlo, AC/DC και άλλων.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ