Dailymail: Η άλλη πλευρά της Μυκόνου
Καλά Νέα

Dailymail: Η άλλη πλευρά της Μυκόνου

Η Dailymail παρουσιάζει την άλλη πλευρά της Μυκόνου. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα το κυκλαδίτικο νησί μπορεί να προσφέρει εκτός από ολονύχτια πάρτι και ηρεμία, πλούσιο πολιτισμό και φανταστική κουζίνα! Στο άρθρο παρουσιάζονται τα ανέγγιχτα από τον μαζικό τουρισμό μέρη, παραλίες, ξενοδοχεία μακριά από το θόρυβο, μοναστήρια και τις εκκλησίες που μπορούν να μεταφέρουν τον επισκέπτη ακόμα και 3000 χρόνια πίσω.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη δημοσίευση της βρετανικής εφημερίδας:

Η Ελληνική μυθολογία λέει ότι το βραχώδες νησί της Μυκόνου δημιουργήθηκε από τον Ηρακλή, όταν πέταξε ένα σωρό από πέτρες σε μια ομάδα από κακούς γίγαντες που προσπαθούσαν να ανατρέψουν τους θεούς. Σήμερα, η Μύκονος είναι το φυσικό σπίτι του Διονύσου, θεού του κρασιού και του χορού.

Κατά τα τελευταία 40 χρόνια, έχει γίνει το νησί των πάρτι των Κυκλάδων και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους γκέι τουρίστες. Τα κλαμπ της πόλης και κατά μήκος της ακτής ζωντανεύουν τα μεσάνυχτα και παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η πόλη είναι σχεδόν άδεια το πρωί. Τότε η Χώρα επιστρέφει στους κατοίκους της. Τις μαυροντυμένες χήρες που φροντίζουν τις γλάστρες με τα γεράνια και τις βουκαμβίλιες τους, τους ηλικιωμένους άνδρες που φροντίζουν τα μικρά βυζαντινά εκκλησάκια που είναι διάσπαρτα μέσα στην πόλη.

Και μπορείτε να βρείτε πολλά ακόμα μέρη ανέγγιχτα από τον μαζικό τουρισμό.

Κάθομαι για ώρες στο τεράστιο μπαλκόνι μου, καθώς το φως το βράδυ πιάνει το καθαρό λευκό στους τοίχους των λατομείων της Νάξου, από όπου προέρχονται μερικά από τα καλύτερα μάρμαρα στην Ελλάδα.

Η Δήλος, το μικροσκοπικό αυτό νησί ήταν το πιο ιερό νησί στην αρχαία Ελλάδα, η γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης. Σήμερα, είναι ακατοίκητο, εκτός από τις σαύρες δράκους του νησιού, που εισήχθησαν από την Αφρική από τους αρχαίους Έλληνες για να τιμήσουν τον Απόλλωνα.

Πηγή: Dailymail

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ