Έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από Αρχαία αγάλματα
Καλά Νέα

Έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από Αρχαία αγάλματα

Έκθεση με τον τίτλο «Born in Stone» με σύνθετες φωτογραφίες από μάρμαρο και τα αρχαία ελληνικά γλυπτά πραγματοποιείται από τον καλλιτέχνη Algis Kemezys στο Κεμπέκ του Καναδά μέχρι τις 27 Ιουνίου 2014.

Τα γλυπτά που απεικονίζονται σε αυτό το έργο είναι τα πιο εμβληματικά και θαυμάσια δείγματα της ελληνικής γλυπτικής και οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε Ελλάδα, Τουρκία, καθώς επίσης και στο Μουσείο του Λούβρου και το Βρετανικό Μουσείο.

Το μάρμαρο που αποτελεί το υπόβαθρο των φωτογραφιών είναι, επίσης, από την αρχαιότητα. Ο Καμέζης επέλεξε να χρησιμοποιήσει το ιερό μάρμαρο πάνω στο οποίο κάθεται η Ακρόπολη των Αθηνών, καθώς επίσης και τα φημισμένα λατομεία της Πάρου, από όπου και ο Φειδίας και ο Πραξιτέλης επέλεγαν το καθαρό λευκό, ημιδιαφανές μάρμαρο για μεγαλύτερο έργο τους (Αφροδίτη της Μήλου και Νίκη της Σαμοθράκης).

«Η συγχώνευση των γλυπτών με τα χιλιοτραγουδισμένα μάρμαρα από τα οποία ξεπήδησαν, κάνει τις εικόνες μοναδικά ευχάριστες, δεδομένου ότι ωθεί τη φαντασία στη μυθολογία» τονίζει ο καλλιτέχνης.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ