Η IBM αγόρασε την εταιρεία του ομογενή επιστήμονα Γιάννη Ζάκου
Καλά Νέα

Η IBM αγόρασε την εταιρεία του ομογενή επιστήμονα Γιάννη Ζάκου

H ΙΒΜ αγόρασε έναντι ενός μεγάλου ποσού την εταιρεία Cognea του Ελληνοαυστραλού Γιάννη Ζάκου, εφευρέτη του MyCyberTwin, στα ελληνικά «Ο διαδικτυακός μου δίδυμος». Ο ομογενής εφευρέτης και επιστήμονας θεωρείται «μάγος της Πληροφορικής».

Η εφεύρεση του ουσιαστικά θα δώσει «προσωπικότητα» στους υπολογιστές της IBM.

Η ΙΒΜ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η Cognea επέτυχε να αναπτύξει έναν υπολογιστή επικοινωνιακής τεχνητής νοημοσύνης. Η ανακάλυψη αυτή επικεντρώνεται στη δημιουργία βάθους προσωπικότητας, και όταν συνδυάζεται με κατανόηση της προσωπικότητας των χρηστών θα δημιουργεί ένα νέο επίπεδο επικοινωνίας το οποίο θα είναι πολύ πιο μπροστά από τα “ομιλούντα” έξυπνα τηλέφωνα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Καλωσορίζουμε λοιπόν στην ΙΒΜ τους ιδρυτές της Cognea, Liesl Capper και John Zakos»

«Μια μικρή, προηγμένης τεχνολογίας εταιρεία από την Αυστραλία, κάνει την παρουσία της στην παγκόσμια σκηνή. Μέσω της ΙΒΜ, γνωρίζω ότι το όραμά μας για την ΑΙ (Artificial Intelligence), θα γίνει πραγματικότητα και θα επηρεάσει την ανθρωπότητα με τόσους πολλούς θαυμάσιους τρόπους. Ένα νέο κεφάλαιο μόλις ξεκινά» δήλωσε στην ομογενειακήε φημερίδα NeosKosmos.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ