Ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου στο Ισραήλ
Καλά Νέα

Ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου στο Ισραήλ

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ διοργανώνει ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου, παρουσιάζοντας στο ισραηλινό κοινό, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, τον Παντελή Βούλγαρη, με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο του αντανακλά με πολλούς τρόπους την πολυτάραχη πολιτική ιστορία της Ελλάδα σε όλο τον 20ο αιώνα, μια ιστορία της ενδοσκόπησης και της αναγέννησης.

Μέσα από τις έξι ταινίες που έχουν επιλεγεί, το ισραηλινό κοινό θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια συνολική εικόνα της φιλμογραφίας του Παντελή Βούλγαρη, η οποία χαρακτηρίζεται από τα θέματα με επίκεντρο τον άνθρωπο και  αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα σε μια χώρα που μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες βασανίστηκε από τον πόλεμο και τις συνεχείς πολιτικές αλλαγές, αλλά την ίδια στιγμή παντοτινά «βυθισμένη» στο φως του ήλιου, της θάλασσας και των συναισθημάτων. Η κάμερα του Βούλγαρη σε όλες τις ταινίες του γίνεται μάρτυρας της ανθρώπινης φύσης. Η κάμερα του είναι ένας συλλέκτης εμπειριών, ένας αφηγητής του συναρπαστικού και μοναδικού πολιτισμού, της ιστορίας και του πάθους, που είναι η Ελλάδα. Μέσα από τα πρόσωπα των ηρώων του, μπορούμε όλοι να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματα και καταστάσεις που έχουμε περάσει, καθώς το έργο του είναι ένας ύμνος στη ζωή, τον άνθρωπο και τη χώρα.

Το πρόγραμμα οργανώθηκε χάρη στην ευγενική συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ