Η Ελλάδα στις χώρες με τους πλουσιότερους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες
Καλά Νέα

Η Ελλάδα στις χώρες με τους πλουσιότερους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τους πλουσιότερους αυτοδημιούργητους ανθρώπους που ξεχωρίζουν στον επιχειρηματικό τομέα σύμφωνα με το Κέντρο Μελετών Πολιτικής που εδρέυει στο Λονδίνο.

Αναλύοντας τη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο από το 1996 έως το 2010, το Centre for Policy Studies, στην έκθεσή του «SuperEntrepreneur», αναδεικνύει τις χώρες με τους περισσότερους επιχειρηματίες με περιουσία άνω του 1 δισ. δολαρίων. Στη συγκριτική τους ανάλυση συμπεριλήφθηκαν 53 χώρες και αξίζει να σημειωθεί πως  δεν περιλαμβάνονται επιχειρηματίες που έχουν κληρονομήσει μέρος ή όλη την περιουσία τους από την οικογένεια τους, καθώς πρόκειται μόνο για αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες.

Στόχος της μελέτης ήταν να σκιαγραφήσει τις χώρες οι οποίες στηρίζουν περισσότερο τους ηγέτες της επιχειρηματικότητας, οι οποίοι είναι άλλωστε πυλώνες τις εγχώριας οικονομίας καθώς δημιουργούν με τη σειρά τους θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, το Χονγκ Κονγκ και το Ισραήλ είναι οι χώρες με τους περισσότερους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους, αναλογικά με τον πληθυσμό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελβετία και η Σιγκαπούρη συμπληρώνουν την πεντάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση της λίστας, ενώ την ακολουθούν Αυστρία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία και Φινλανδία.

Χώρες όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία έχουν μεγάλα ποσοστά αυτοαπασχολούμενων ανθρώπων και ελάχιστους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους. Ο λόγος, σύμφωνα με τη μελέτη είναι ότι οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να είναι καινοτόμοι, να αναπτύσσουν νέα προϊόντα και νέες προσεγγίσεις στον τομέα τους για να καταφέρουν να είναι ανταγωνιστικοί και να επιβιώσουν.

Συμπερασματικά, η έκθεση καταλήγει στο ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να χαμηλώσουν τους φόρους και να μειώσουν τα νομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι καινοτόμοι επιχειρηματίες.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ