Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα “Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια”
Καλά Νέα

Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα “Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια”

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού, ΕΚΕΔΙΣΥ, οργανώνει έναν μαθητικό διαγωνισμό για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με θέμα «Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια».

Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο με αφηγήσεις από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους για τα δικά τους σχολικά χρόνια. Τα καλύτερα εξ αυτών θα βραβευτούν και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα. Σκοπός είναι να βοηθήσουν στη δημιουργία του Μουσείου Προφορικής Ιστορίας της Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ.

Κάθε μαθητής μπορεί να παράξει και να υποβάλει ένα βίντεο διάρκειας έως τριών λεπτών, το οποίο θα περιλαμβάνει τις σχολικές αναμνήσεις παππούδων και γιαγιάδων από τα δικά τους σχολικά χρόνια. Στο βίντεο μπορούν να ενσωματωθούν σχετικές  φωτογραφίες και να υπάρχει μουσική επένδυση. Ενδεικτικά θέματα στα οποία μπορούν να αναφερθούν οι μεγαλύτεροι είναι: σχολικές αναμνήσεις θετικές ή αρνητικές, το σχολείο τους, η τάξη τους, οι δάσκαλοί τους, τα σχολικά τους βιβλία.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 10η Μαΐου 2014.

Το υλικό που θα παραχθεί θα αποσταλεί από το σχολείο: ηλεκτρονικά στο info@ekedisy.gr ή στο ekedisy@gmail.com μαζί με την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής ή ταχυδρομικά (αποθηκευμένο σε USB) με την ένδειξη «Διαγωνισμός Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια» στη διεύθυνση: Μητροπόλεως 25, 54624 Θεσσαλονίκη (Υπόψη κ. Κανταρτζή) μαζί με την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής.

Η κρίση των έργων θα γίνει από ειδική επιτροπή, η οποία θα συνεκτιμήσει τη συνάφεια με το θέμα, το αισθητικό αποτέλεσμα και τη δημιουργικότητα. Θα βραβευθούν 3 έργα από κάθε τάξη και οι πρώτες 5 συμμετοχές από κάθε τάξη θα λάβουν εύφημο μνεία. Όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο συμμετοχής. Για την απονομή των βραβείων που θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην ιστοσελίδα www.ekedisy.gr

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ