Σουηδικό αφιέρωμα στην Κέρκυρα
Καλά Νέα

Σουηδικό αφιέρωμα στην Κέρκυρα

Οι Σουηδοί έχουν αδυναμία στα ελληνικά νησιά και ειδικότερα όπως φαίνεται από το δημοσίευμα της μεγάλης σουηδικής εφημερίδας Göteborgs-Posten, προτιμούν την Κέρκυρα.

Στο αφιέρωμα γίνεται εκτενής αναφορά στα γραφικά ορεινά χωριά, μια καταπράσινη ενδοχώρα, απέραντες παραλίες και μικροί κόλποι. Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Μεσογείου. Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά στην Ελλάδα. Καταπράσινες πλαγιές με ελαιόδεντρα και κυπαρίσσια, αμπέλια, συκιές και τα σπίτια ανάμεσα μέσα στο πράσινο τοπίο. Τα γαλαζοπράσινα νερά σε καλούν να βουτήξεις, ενώ μπορείς να ασχοληθείς με διάφορες δραστηριότητες είτε στην παραλία είτε στην πόλη.

Η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές. Είναι κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς, με κύρια αξιοθέατα τη μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζιάκομο), το Κανόνι, το Μον Ρεπό αλλά και τα Μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας.Τα παράλια της έχουν συνολικό μήκος 217 χιλιόμετρα και σχηματίζουν αρκετούς όρμους και ακρωτήρια.

Πηγή: GP

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ