Αυστριακό αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη, τη «Βασίλισσα του Βορρά»
Καλά Νέα

Αυστριακό αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη, τη «Βασίλισσα του Βορρά»

Η αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung κάνει αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη, με τον τίτλο η ελληνική βασίλισσα του Βορρά.

Διαβάστε παρακάτω όλο το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας:

Η γαλήνια αύρα φέρει ήδη την ιδέα του καλοκαιριού, οι καφετέριες που βρίσκονται στην προκυμαία είναι και πάλι γεμάτες μέρα και νύχτα . Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες κάνουν βόλτα στα μαγαζιά στην οδό Τσιμισκή, περπατούν κατά μήκος της θάλασσας και απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θέα.

Η «Βασίλισσα του Βορρά» σας προσφέρει την ευκαιρία να κάνετε μια βόλτα στην πλατεία της Εγνατίας με τα εντυπωσιακά παλάτια και στη συνέχεια κατά μήκος της παραλίας στο Λευκό Πύργο, το ορόσημο της Θεσσαλονίκης .

Με ένα εκατομμύριο κατοίκους, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και μία από τις πιο σημαντικές πόλεις-λιμάνια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μάλιστα έχει τον ίδιο αριθμό ξενοδοχείων πέντε αστέρων, με την πέντε φορές μεγαλύτερη σε πληθυσμό Αθήνα.

Η Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε γύρω στο 315 π.Χ. από το βασιλιά Κάσσανδρο της Μακεδονίας. Έδωσε στην πόλη το όνομα της γυναίκας του Θεσσαλονίκης, αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίδρυσε τα τείχη της πόλης.

Η πόλη παρακολουθεί την ιστορία των Μακεδόνων, της Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Οθωμανικής περιόδου και τα σημάδια τους είναι ορατά παντού. Τουρκικά λουτρά, τζαμιά, μουσεία, παζάρια ή εκκλησίες, όπως η Βασιλική του Αγίου Δημητρίου. Εντυπωσιακές και οι αγορές Μοδιάνο ή Μπεζεστένι.

Έλληνες, Εβραίοι, Αρμένιοι και Τούρκοι ζούσαν μαζί για 500 χρόνια και συνεπώς έθεσαν τα θεμέλια για την πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα που κάνει την πόλη ακόμα περισσότερο ελκυστική σήμερα. Καλλιτέχνες και φοιτητές από όλο τον κόσμο κάνουν τη νυχτερινή ζωή της πολυσύχναστης μια υπαίθρια εκδήλωση.

Σε γειτονιές όπως Βαλαωρίτου ή τα Λαδάδικα υπάρχουν εξαιρερικά ουζερί και ταβέρνες, γελαστός κόσμος και γεμάτα κόσμο μπαρ. Η αγάπη για τη ζωή, με την οποία οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αψηφούν την κρίση είναι τόσο μεταδοτική που δεν θα θέλετε να πείτε αντίο!

Πηγή: www.kleinezeitung.at

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ