Η Αρχαία Ελλάδα στο μετρό της Χιλής
Καλά Νέα

Η Αρχαία Ελλάδα στο μετρό της Χιλής

Η πρωτεύουσα της Χιλής είναι γνωστή για τις γκαλερί αλλά και τα μουσεία που διαθέτει, τα οποία αναδεικνύουν την πλούσια ιστορία και τις παραδόσεις της. Τα τελευταία χρόνια στους σταθμούς του Μετρό του Σαντιάγκο μπορεί κανείς να δει γλυπτά, πίνακες σε ένα πρόγραμμα που ονομάστηκε MetroArte.

Ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) από τις 7 Μαρτίου κοσμείται από μια έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και θυμίζει έντονα την αντίστοιχη έκθεση που συναντούν οι επιβάτες στη στάση «Ακρόπολη» του μετρό της Αθήνας.

Στον σταθμό, από τον οποίο περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 επεξεργασμένα αντίγραφα από γύψο, χαλκό και ασήμι. Από τα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτα αθλητών, ένα αγαλματίδιο πυγμάχου και θεατρικές μάσκες. Τα αντίγραφα από τη Ζωφόρο του Παρθενώνα έγιναν από το Μουσείο της Ακρόπολης και έγιναν δωρεά στο μετρό του Σαντιάγκο πριν από 2 χρόνια.

Η δωρεά έγινε από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού με πρωτοβουλία της πρεσβείας Χιλής στην Ελλάδα, της ελληνικής Πρεσβείας στη Χιλή και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Σχέσεων του χιλιανού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Γαβριήλ και Μαρία Μουστάκης.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ