Βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2014
Καλά Νέα

Βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2014

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους νικητές των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης European Union Prize for Cultural Heritage/Europa Nostra Awards για το 2014.

Οι 27 επιτυχόντες, οι οποίοι επιλέγονται από 160 υποψήφια έργα σε 30 χώρες, τιμώνται για τις επιτυχίες σε τέσσερις τομείς: τη διατήρηση, την Έρευνα, την Ειδική υπηρεσία και τέλος την Εκπαίδευση, κατάρτιση και ευαισθητοποίηση.

Η Ελλάδα ξεχώρισε στην κατηγορία έρευνας για την «Θολωτή ρωμαϊκή κατασκευή στην Πελοπόννησο«

Τα βραβεία θα δοθούν σε εκδήλωση που θα γίνει στις 5 Μαΐου στη Βιέννη με παρουσία του Προέδρου της Αυστρίας Heinz Fischer.

Η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού , Πολυγλωσσίας και Νεολαίας και ο Plácido Domingo, τραγουδιστής της όπερας και Πρόεδρος της Europa Nostra , θα παρουσιάσουν από κοινού τα βραβεία .

Έξι από τους νικητές θα ονομαστούν νικητές Grand Prix και θα λάβουν € 10.000 ο καθένας, ενώ ένας εκ των νικητών θα λάβει το βραβείο Public Choice, που επιλέγεται σε μια online δημοσκόπηση που διενεργείται από την Europa Nostra .
Καθώς γιορτάζει την υπεροχή στην εργασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοχεύει στην προώθηση της υψηλής ποιότητας των δεξιοτήτων και προτύπων στη συντήρηση.
Έρευνα : ΕΛΛΑΔΑ – Πελοπόννησος
Ρωμαϊκή Θολωτός κατασκευή στην Πελοπόννησο
Ο έκθεση αυτή βασίζεται σε 10 χρόνια έρευνας από τον Δρ. Paolo Vitti, αρχιτέκτονας της διατήρησης από τη Ρώμη, στις οικοδομικές και κατασκευαστικές μεθόδους που χρησιμοποιούνταν στην Πελοπόννησο κατά την περίοδο 400π.Χ. έως το 300 μ.Χ..
Η έρευνα βασίστηκε σε επισκέψεις σε πάνω από 30 τοποθεσίες στην περιοχή , όπου έγιναν λεπτομερείς έρευνες και σχέδια.
«Ήταν οι νέες ανακαλύψεις στην έρευνα αυτή, που ενθουσίασε την κριτική επιτροπή» τόνισε ο Δρ. Vitti.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ