Ορίζει τις διατροφικές συνήθειες στις ΗΠΑ
Σημαντικοί Έλληνες

Ορίζει τις διατροφικές συνήθειες στις ΗΠΑ

Η Άρτεμις Σιμοπούλου είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Γενετικής, Διατροφής και Υγείας στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Το Κέντρο Γενετικής, Διατροφής και Υγείας είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιμορφωτικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1990.  Η Δρ. Σιμοπούλου  ήταν ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας για τη Μελέτη των Λιπαρών Οξέων και των Λιπιδίων (International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids – ISSFAL) το 1991. Από το 1991 έως το 1998 διετέλεσε γραμματέας και ταμίας του ISSFAL, ενώ από το 1995 έως το 2000 ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του newsletter του ISSFAL.

Είναι επίσης ιδρυτής και πρόεδρος της Διεθνούς Κοινότητας Διατροφογενετικής/ Διατροφογονιδιωματικής ( International Society of Nutrigenetics/ Nutrigenomics – ISNN) και ιδρυτής και πρόεδρος  του Παγκόσμιου Συμβουλίου Διατροφής, Υγείας και Εκγύμνασης (World Council on Nutrition, Fitness and Health – WCNFH) από το 2005.

Αποφοίτησε από το Barnard College στη Νέα Υόρκη με πτυχίο Χημείας. Επίσης είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Η έρευνά της στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (National Institutes of Health – NIH) βασίστηκε στις θρεπτικές πτυχές των γενετικών και ενδοκρινών διαταραχών, στις εξελικτικές πτυχές της διατροφής και των λιπαρών οξέων, καθώς και τη σημασία της ισορροπημένης αναλογίας omega-6/omega-3 λιπαρών οξέων στην υγεία, στην ασθένεια, στην ανάπτυξη και εξέλιξη.

Έχει γράψει το βιβλίο The Omega Diet (HarperCollins, 1999), που αναφέρεται στην αξία των λιπαρών οξέων στην υγεία  και έχει εκδώσει πάνω από 300 επιστημονικά συγγράμματα.

Είναι πιστοποιημένη από την Αμερικανική Επιτροπή της Παιδιατρικής και είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, της Εταιρείας για την Παιδιατρική Έρευνα, της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας, της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Διατροφής, της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής, του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής, της Αμερικανικής Ένωσης για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας και της Αμερικανικής Εταιρείας Γενετικής του Ανθρώπου.

Έχει δεχθεί πολυάριθμα τιμητικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου Αμερικάνικου Προεδρικού Βραβείου για σπουδές στον τομέα της Παχυσαρκίας και Ελέγχου Βάρους.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ