Ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους πρυτάνεις στον κόσμο
Σημαντικοί Έλληνες

Ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους πρυτάνεις στον κόσμο

Ο Νικόλας Ζέππος είναι ο όγδοος πρύτανης του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ του Τενεσί. Είναι ανάμεσα στους πιο υψηλά αμειβόμενους πρυτάνεις Πανεπιστημίων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Οι απολαβές του που ανέρχονται στα 2.23 εκατομμύρια δολάρια τον κατατάσσουν στην 5η θέση της λίστας.

Γεννήθηκε το 1954 στο Μιγουόκι. Έχει 2 ακόμα αδέρφια. Ο παππούς του, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα, μετανάστευσε στην Αμερική μαζί με τα 4 αδέρφια του.

«Υπήρχε μεγάλο μεταναστευτικό κύμα τότε από την Ελλάδα στο Ντιτρόιτ και το Σικάγο. Είμαι σίγουρος πως γνώριζαν κάποιον στο Μιλγουόκι, ο οποίος τους ενημέρωσε πως υπήρχαν δουλειές στην περιοχή» δήλωσε παλαιότερα σε συνέντευξη του.

Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Wisconsin–Madison και έπειτα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νομική στο University of Wisconsin Law School.

Άσκησε την δικηγορία στην Ουάσινγκτον, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο δικηγορικό γραφείο Wilmer, Cutler & Pickering . Το 1987 ξεκίνησε να δουλεύει στο Vanderbilt Law School σε διάφορες θέσεις ως καθηγητής Νομικής, αντιπρύτανης και πολλές άλλες.

Από το 2002 έως το 2008 διετέλεσε επικεφαλής των ακαδημαϊκών υποθέσεων του Πανεπιστημίου, επιβλέποντας όλα τα προπτυχιακά, πτυχιακά και επαγγελματικά προγράμματα όπως επίσης και της προσπάθειες έρευνας σε τέχνες, επιστήμες, μουσική, παιδεία, νομική κ.α.

Αναγορεύθηκε πρύτανης την 1η Μαρτίου 2008.

Το συγγραφικό του έργο πάνω στην νομοθεσία, και την επαγγελματική υπευθυνότητα είναι ευρύ.  Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Μελετητών  για την ομοσπονδιακή δικαστική εξουσία (Scholars Committee on the Federal Judiciary) και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κανόνων του Εφετείου των ΗΠΑ για το έκτο κύκλωμα (Rules Advisory Committee of the U.S. Court of Appeals for the Sixth Circuit).

Είναι μέλος του Συμβουλίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Νάσβιλ και του Ιδρύματος Δημόσιας Εκπαίδευσης. Επίσης, μετέχει στην Συμβουλευτική Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είναι παντρεμένος με την συγγραφέα Lydia Howarth και έχουν αποκτήσει 2 γιους.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ