Ο γκουρού των καλλυντικών
Σημαντικοί Έλληνες

Ο γκουρού των καλλυντικών

Ο Ναπολέων Περδής είναι ένας παγκοσμίου φήμης makeup artist και επιχειρηματίας. Έχει δημιουργήσει καλλυντικά προϊόντα που επιλέγουν να χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι και βρίσκεται στα παρασκήνια σχεδόν σε όλες τις εβδομάδες μόδας στον κόσμο. Η μεγάλη αυστραλιανή εφημερίδα «The Weekend Australian» τον χαρακτήρισε «Γκουρού των Καλλυντικών». Ο Ναπολέων Περδής, ξεκίνησε μόνος του, φτωχός και έστησε μια αυτοκρατορία που απλώνεται σε όλο τον κόσμο. Δεκάδες καταστήματα καλλυντικών με την επωνυμία Napoleon Perdis Cosmetics, λειτουργούν σήμερα στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό «BRW», φιγουράρει στην 22η θέση του καταλόγου των 100 πλουσιοτέρων Αυστραλών κάτω των 40 ετών με προσωπική περιουσία 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1970. Οι γονείς του, Έλληνες μετανάστες πήγαν στην Αυστραλία για ένα καλύτερο μέλλον. Σπούδασε Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Μακουάρι της Αυστραλίας.

Ο ίδιος δεν κρύβει τη φιλοδοξία του, να γίνει δισεκατομμυριούχος. Οπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά, ο παρέρας του, του ζητούσε να μάθει γράμματα, για να γίνει άνθρωπος. «Γιατρός ή δικηγόρος, μου έλεγε καθημερινά ο πατέρας μου. Ήθελε να ακολουθήσω ένα επάγγελμα «σεβαστό». Δεν τον άκουσα, αλλά και δεν το… μετάνιωσα. Ζω το όνειρό μου και είναι όμορφο και συναρπαστικό» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως makeup artist για νύφες τα Σαββατοκύριακα και το 1992 άνοιξε το δικό του στούντιο στο Ultimo, προάστιο της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ένα χρόνο αργότερα κέρδισε ένα διαγωνισμό σε έκθεση ομορφιάς εμπνευσμένος από τη Cher.

Έως και το 2011, ο Ναπολέων Περδής είχε ανοίξει 65 καταστήματα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και τα προϊόντα του ήταν διαθέσιμα σε 4.500 σημεία πώλησης. Το 2005, άνοιξε νέα καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και η εταιρεία του κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση.

Με την επωνυμία του υπάρχουν 85 καταστήματα σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένες Πολιτείες, Λατινική Αμερική, Καναδά, Ευρώπη, Ασία καθώς και Μέση Ανατολή. Συνεργάζεται με τον κολοσσό καλλυντικών Sephora και κατάφερε να γίνει χορηγός των βραβείων Emmy, αντικαθιστώντας την εταιρεία Lancome.

Το 1993, ίδρυσε τη σχολή μακιγιάζ “The Napoleon Perdis Makeup Academy”, όπου επαγγελματίες διδάσκουν άτομα που θέλουν να κάνουν καριέρα στον κλάδο του μακιγιάζ. Το 2008, ήταν παρουσιαστής στη εκπομπή “Get Your Face On” στο καλωδιακό κανάλι TLC.

Το 2010, ο Ναπολέων Περδής είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των 100 πιο πλούσιων Αυστραλών κάτω των 40 ετών, με προσωπική περιουσία που εκτιμάται στα 85 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ