Ο “πατέρας” του Blackberry
Σημαντικοί Έλληνες

Ο “πατέρας” του Blackberry

Ο Μάικ Λαζαρίδης είχε δείξει από πολύ νωρίς, ότι με την εφευρετικότητά του, θα πετύχει πολλά… Φανταστείτε ότι μόλις στην ηλικία των 12 ετών, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της δημόσιας βιβλιοθήκης της πόλης του, επειδή κατάφερε να διαβάσει όλα τα επιστημονικά βιβλία της! Λιγα χρόνια αργότερα, στα 18 του, κέρδισε υποτροφία για το πρώτο έτος των σπουδών του, έχοντας βελτιώσει το σύστημα κουδουνιού του πανεπιστημίου του Waterloo.

Ο Μιχάλης Λαζαρίδης συγκαταλεγόταν στη λίστα του Forbes για τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και είναι ο «πατέρας» του Blackberry. Η ιστορία της ζωής του δεν υπολείπεται σε περιπέτεια. Το 1966, οι γονείς του αποφασίζουν να εγκαταλείψουν οικογενειακώς την Κωνσταντινούπολη και να αναζητήσει την τύχη της στο εξωτερικό. Η οικογένεια, βρέθηκε αρχικά στην τότε Δυτική Γερμανία και στην συνέχεια έφτασε με καράβι στον Καναδά όπου και εγκαταστάθηκε οριστικά στο Οντάριο. Ο Μιχάλης Λαζαρίδης, αποφασίζει μόλις τελειώνει το σχολείο, να ακολουθήσει σπουδές ηλεκτρολόγου μηχανικού, κάτι που αποτελούσε όνειρό του.

Ωστόσο, μία πρόταση 600,000 δολαρίων που του κάνει η General Motors, έχοντας ανιχνεύσει το ταλέντο και την ευφυία του, τον οδηγεί στο να υπογράψει ένα συμβόλαιο συνεργασίας μαζί της. Μαζί με έναν παιδικό του φίλο, ιδρύουν με τη χρηματική υποστήριξη των γονέων τους, την εταιρεία RIM, η οποία σε συνεργασία με την General motors, ασχολείται αποκλειστικά με τη βελτίωση του συστήματος των οθονών LED. Σειρά παίρνει η Rogers Cantel Mobile Communications, μέσω της οποίας αναδεικνύεται σε ηγέτη στον τομέα ανάπτυξης ασύρματων ψηφιακών δικτύων.

Η ιδέα για το Blackberry εκτινάσσει στα ύψη τα κέρδη της RIM, καθιστώντας τον ίδιο, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

Παντρεμένος με την Οφηλία Τονγκ, έχουν δύο παιδιά, και έχουν ιδρύσει το ίδρυμα Perimeter, αντικείμενο του οποίου είναι η έρευνα γύρω από τη Θεωρητική Φυσική. Εχει λάβει αμέτρητες διακρίσεις και βραβεία, ενώ ξεχωρίζει το Όσκαρ για το ρόλο της εταιρείας του, στην επινόηση ενός ψηφιακού-αναγνώστη barcode για το κινηματογραφικό μοντάζ.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ