Ο πρώτος μετανάστης βουλευτής στην Ελβετία
Σημαντικοί Έλληνες

Ο πρώτος μετανάστης βουλευτής στην Ελβετία

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη από πατέρα Ελληνα και μητέρα Εβραία, ο Ιωσήφ Ζησιάδης είναι ο πρώτος µετανάστης βουλευτής στην Ελβετία. Ανήκει στο Εργατικό Κόμμα, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπου μάλιστα αντιμετώπισε με επιτυχία το πρόβλημα των ναρκωτικών. Παράλληλα, οι οικογενειακές του ρίζες, δεν του δημιούργησαν καμία αναστολή ως προς το να ταχθεί στο πλευρό του αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Ο ίδιος επισημαίνει, ότι από μικρός, επιθυμούσε η κοινωνία να είναι πιο δίκαιη μεταξύ των ανθρώπων. Παράλληλα υποστηρίζει πως η επιτυχία του, οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό, στο γεγονός ότι πάντα μιλούσε για όλο το λαό και όχι αποκλειστικά για τους μετανάστες.

Ο Ιωσήφ Ζησιάδης ξεχωρίζει τη λειτουργία του ελληνικού από το ελβετικό κοινοβούλιο, σημειώνοντας πως στη χώρα μας, η Βουλή είναι τελείως κομματική στη λειτουργία της, σε αντίθεση με την Ελβετική Βουλή, όπου προέχει η προσωπική σκέψη, η οποία βρίσκεται πάνω από τα κόμματα.

Προσπαθεί να επισκέπτεται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ σχεδιάζει σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να προχωρήσει στη δηµιουργία ελαιοτριβείου στην Πάτµο, της οποίας και είναι δημότης. Δεν κρύβει πως θα ήθελε σε κάποια στιγμή να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα, αν και αναγνωρίζει πως θα χρειαζόνταν αρκετό χρόνο προκειμένου να συνηθίσει σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής. Οσο για το μέρος που θα επέλεγε για να ζήσει, αυτό δεν είναι άλλο από την αγαπημένη του Πάτμο, για την οποίο εκτιμά πως «έχει όλες τις δυνατότητες να ξεπεράσει την Αποκάλυψη που µας περιµένει σε αυτήν την παγκοσµιοποίηση».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ