Ο Έλληνας επιχειρηματίας που λατρεύει το χόκεϊ στον πάγο
Σημαντικοί Έλληνες

Ο Έλληνας επιχειρηματίας που λατρεύει το χόκεϊ στον πάγο

O Πήτερ Καρμάνος είναι διευθύνων σύμβουλος της Compuware Corporation και ιδιοκτήτης των ομάδων χόκει Carolina Hurricanes,  Plymouth Whalers (1990 – 2015) και Florida Everblades.

Γεννήθηκε στις  11 Μαρτίου του 1943 από οικογένεια Ελλήνων μεταναστών και μέχρι το δημοτικό δε μιλούσε καθόλου αγγλικά. Αποφοίτησε από το Wayne State University και ίδρυσε το 1973 την Compuware, μια εταιρεία λογισμικού με βάση το Ντιτρόιτ  μαζί με τους συνεταίρους του Thomas Thewes και Allen Cutting.

Ο Πήτερ Καρμάνος συνίδρυσε επίσης τον οργανισμό Detroit Compuware Hockey στα τέλη του 1970. Το 1994 αγόρασε τους Hartford Whalers με τη δέσμευση να κρατήσει την ομάδα για 4 χρόνια. Αργότερα τη μετονόμασε  σε Carolina Hurricanes και τη μετέφερε στο Raleigh της Carolina. Η ομάδα του μάλιστα κέρδισε το Stanley Cup το 2006.

Του απενεμήθη το Lester Patrick Trophy για την εξαιρετική προσφορά του στο άθλημα του χόκει επί πάγου.

Ο Πήτερ Καρμάνος έκανε γενναία δωρεά άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων στο  Prentis Cancer Center, το οποίο μετονομάστηκε σε Barbara Ann Karmanos Cancer Institute το 2001, στη μνήμη της πρώτης του συζύγου, Μπάρμπαρα Ανν Καρμάνος, η οποία πέθανε από καρκίνο του στήθους το 1989.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο προσωπικό του ιστολόγιο www.karmanosunplugged.com.

Διαμένει στο Detroit μαζί με τη σημερινή σύζυγο του Danialle και τους 3 γιούς του Σωκράτη, Λεωνίδα και Σπύρο, ενώ έχει αποκτήσει συνολικά 6 παιδιά και 8 εγγόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Κι εγω παιζω χόκεϊ


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ