Όταν μιλάει ο «Άντυ», ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ακούει με προσοχή
Σημαντικοί Έλληνες

Όταν μιλάει ο «Άντυ», ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ακούει με προσοχή

Ο Άντυ Μανάτος είναι Πρόεδρος της εταιρείας πολιτικών συμβούλων/lobbying “Manatos & Manatos” με έδρα την Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Έχει επιλεγεί ως ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή στην Ουάσιγκτον από το περιοδικό “Regardies” και ως ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς χρηματοδότες στην Αμερική σε θέματα ελληνικού και κυπριακού ενδιαφέροντος. Συναντά τακτικά τον (εκάστοτε) Πρόεδρο των ΗΠΑ τον οποίον και συμβουλεύει σε θέματα δημόσιας πολιτικής. Ζει στην Ουάσιγκτον, είναι παντρεμένος με την Τίνα Μανάτος και έχει τέσσερα παιδιά (Mike, Nick, Tom και George) και έξι εγγόνια.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ellines.com λέει τα εξής: «Παραδοσιακά η Ελλάδα δεν ξοδεύει πολλά λεφτά σε σχέση με την Κύπρο για την προβολή της στην Ουάσινγκτον.Μολαταύτα τα μεγάλα ποσά δεν αντιστοιχούν αναγκαστικά και σε αποτελεσματική προβολή ή προώθηση συμφερόντων. Παρέχουμε δωρεάν κάθε χρόνο συμβουλευτικές υπηρεσίες αξίας περίπου 500.000 δολαρίων για τις ανάγκες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ελλάδας και της Κύπρου. Παρόλο που δε θεωρώ τον εαυτό μου καλό επιχειρηματία σε σύνολο περίπου 10.000 εταιρειών είμαστε έβδομοι στις χρηματικές συνεισφορές σε γερουσιαστές και βουλευτές επί θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος. Πόσες χώρες του κόσμου έχουν παράλληλα δική τους εθνικότητα αλλά και δική τους φιλοσοφία; Το να είναι κανείς Έλληνας είναι τόσο φιλοσοφία όσο και τρόπος ζωής. Οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο είναι κοινωνικοί, φιλικοί και γενναιόδωροι. Είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε ζουν στην Αμερική, τη Γερμανία ή την Αυστραλία και για αυτό είναι και ιδιαίτερα αγαπητοί παντού. Κάποιες φορές ξεχνάμε τα προτερήματα και τη δύναμή μας. Ίσως είναι καιρός να τα ξαναθυμηθούμε».

Η εταιρεία του “M&M” ιδρύθηκε το 1983 από τον Andrew E. Manatos και τον πατέρα του Mike N. Manatos. Ο Άντυ Μανάτος υπηρέτησε σαν Υφυπουργός Εμπορίου, και πριν από αυτό σαν βοηθός στους Γερουσιαστές  Thomas Eagleton και Gale McGee. Ο Mike N. Manatos έπαιξε το ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στους προέδρους  John F. Kennedy και Lyndon B. Johnson και τη Γερουσία. Ο μεγαλύτερος γιος του Άντυ, ο Mike A. Manatos, ανέλαβε ρόλο στην εταιρεία μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 1990.

Από το 1983 η “M&M” παρέχει στους πελάτες της τεχνογνωσία και πρόσβαση στις προκλήσεις που έχουν να κάνουν με θέματα λόμπινγκ. Το προσωπικό της εταιρείας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους*, γνωρίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του Αμερικάνικου Κογκρέσου, του Λευκού Οίκου, των Ομοσπονδιακών υπηρεσιών και των μέσων ενημέρωσης. Η εταιρεία βρίσκεται στο κέντρο της Ουάσινγκτον, και είναι αναγνωρισμένη για τη δυναμική της εκεί. Όπως ειπαμε και πιο πάνω, το περιοδικό “Regardies” συμπεριέλαβε τον Andrew Manatos στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ουάσινγκτον.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Mary Korovesi

    It was a great pleasure to talk with you, during our flight Athens – Munich !


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ