Δημιούργησε την περιουσία του μέσω εξαγορών εταιρειών τεχνολογίας
Σημαντικοί Έλληνες

Δημιούργησε την περιουσία του μέσω εξαγορών εταιρειών τεχνολογίας

Ο Άλεκ Γκόρης είναι επιχειρηματίας και επενδυτής. Δημιούργησε την περιουσία του μέσω εξαγορών εταιρειών τεχνολογίας. Ειδικεύεται σε τομείς που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία, τη βιομηχανία, την υγειονομική περίθαλψη, και τις επιχειρηματικές υπηρεσίες. Βρίσκεται ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους Έλληνες του κόσμου, με βάση τα οικονομικά δεδομένα από το περιοδικό Forbes.

Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της The Gores Group LLC. Ίδρυσε την Gores Group LLC, το 1987. Από τότε, η The Gores Group έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί σε ηγετική εταιρεία επενδύσεων και έχει καθιερωθεί ως οικονομική φίρμα. Απέκτησε 110 εταιρείες και σήμερα έχει $2,5 δισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Ο Άλεκ Γκόρης γεννήθηκε το 1953 στη Ναζαρέτ του Ισραήλ σε μια καθολική οικογένεια. Ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του Λιβανέζα. Ο ίδιος και ο μικρότερος αδελφός του, Τομ Γκόρης (επίσης δισεκατομμυριούχος), μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Ισραήλ με τους γονείς τους και τα υπόλοιπα τέσσερα αδέλφια τους το 1968. Τα δυο αδέλφια εργάστηκαν μαζί στην αρχή της σταδιοδρομίας τους, αλλά πήραν χωριστούς δρόμους το 1995 και από τότε άρχισαν να συναγωνίζονται στον τομέα των εξαγορών.

Ο Άλεκ ξεκίνησε να εργάζεται στο μαγαζί του θείου του, όπου έβαζε τα ψώνια στις σακούλες. Όταν η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ δεν μιλούσε καθόλου αγγλικά.

Μεγάλωσε στο Φλιντ του Μίσιγκαν, και πήγε στο Genesee High School στο Genesee, Μίσιγκαν. Έχει πτυχίο B.S. στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Western Michigan University.

Το 1978 ίδρυσε την τεχνολογική εταιρεία Executive Business Systems. Μέχρι το 1986 η εταιρεία απασχολούσε πάνω από 200 άτομα και εξαγοράστηκε από την CONTEL για περίπου $ 2 εκατομμύρια. Το 1987 ίδρυσε την The Gores Group, μια εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου.

Εργάστηκε ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών στην General Motors, ενώ υπηρέτησε ως Διευθύνων Μέλος στην GTG PC Investments L.L.C.

Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gores Capital Partners III, LP. Υπήρξε Πρόεδρος και Διευθυντής της Gores Holdings, Inc. (που τώρα ονομάζεται Hostess Brands, Inc) από τον Ιούνιο του 2015 έως τις 3 Νοεμβρίου 2016.
Υπήρξε επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gores Holdings I από την ίδρυσή της τον Ιούνιο του 2015, έως την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την Hostess τον Νοέμβριο του 2016. Ήταν επίσης Διευθυντής της Dovre Group Plc από τις 21 Αυγούστου 2000 έως τον Αύγουστο του 2005 και Διευθυντής της Proha Plc από τον Αύγουστο του 2000. Υπηρέτησε ως Διευθυντής στην Artemis International Solutions Corporation (πρώην Opus360 Corp.) από τις 31 Ιουλίου 2001.

Ο Άλεκ Γκόρης έχει πέντε παιδιά, τα οποία είναι οι: Rochelle Gores Fredston, Eric Gores, Lauren Gores Ireland, Alexa Gores, και Gavin Gores. Έχει χωρίσει από την πρώτη σύζυγό του και το 2016 παντρεύτηκε ξανά σε έναν εντυπωσιακό γάμο στο Μαλιμπού.

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 πλουσιότεροι Έλληνες στον κόσμο

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ