Ο νέος Πρόεδρος του Roger Williams University
Σημαντικοί Έλληνες

Ο νέος Πρόεδρος του Roger Williams University

Ο Iωάννης Μιαούλης είναι ο νέος Πρόεδρος του Roger Williams University, ενώ επιτέλεσε, μέχρι το 2019, Πρόεδρος και Διευθυντής του Μουσείου Επιστημών της Βοστόνης. Ανέλαβε τα ηνία του μουσείου έπειτα από πολυετή διακεκριμένη πορεία στο Πανεπιστήμιο Tufts, όπου ήταν κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών, βοηθός αντιπρύτανη, ανώτατο διοικητικό στέλεχος του Πανεπιστημίου στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Τεχνών και Επιστημών και καθηγητής Μηχανολογίας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Είναι κάτοχος τριών πτυχίων από το Πανεπιστήμιο Tufts: ένα πτυχίο στη Μηχανολογία το 1983, ένα Μάστερ στα Οικονομικά το 1986, κι ένα Διδακτορικό στη Μηχανολογία το 1987. Πήρε επίσης, μεταπτυχιακό δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης το 1984. Εκλέχτηκε στα Διοικητικά Συμβούλια των Πανεπιστημίων Tufts και Wellesley College.

 

 

Ο Μιαούλης βοήθησε το Tufts να συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια για τη σχολή Μηχανικών, αύξησε σημαντικά των αριθμό των φοιτητριών και των γυναικών που είναι μέλη του διδακτικού προσωπικού, κατάρτισε προγράμματα συνεργασίας με τη βιομηχανία και υπερδιπλασίασε τις πρωτοβουλίες για την έρευνα. Στο Tufts, δημιούργησε μαθήματα, βασισμένα στους φοιτητές του αλλά και στα δικά του πάθη, το ψάρεμα δηλαδή και τη μαγειρική.

Ο ελληνικής καταγωγής εκπαιδευτικός έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να δημιουργήσει πάθος για την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM) μεταξύ των νέων φοιτητών παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Μουσείο Επιστημών, εισήγαγε 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως στην επιστήμη και την τεχνολογία, ενώ συγκέντρωσε πάνω από 470 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές.

Ο Iωάννης Μιαούλης υπηρέτησε ως πρόεδρος και διευθυντής του Μουσείου Επιστημών στη Βοστώνη από το 2003 έως το 2019 και «μετέτρεψε το Μουσείο σε όργανο εθνικής και διεθνούς προβολής», αναφέρει η έκθεση της RWU.

 

 

Το Μουσείο, υπό την προεδρία του Ιωάννη Μιαούλη, έλαβε μια δωρεά 50 εκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη στην 186 χρόνων ιστορία του, από το Φιλανθρωπικό ίδρυμα Μπλούμπεργκ, το οποίο έχει ιδρυθεί από τον επιχειρηματία, φιλάνθρωπο και τρεις φορές δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Το 2015, το Μουσείο εγκαινίασε τη θεματική “Η Επιστήμη πίσω από την Pixar” σε συνεργασία με τα στούντιο κινουμένων σχεδίων Pixar με στόχο να εξερευνήσουν την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά που εμπλέκονται και βοηθούν στη δημιουργία των βραβευμένων ταινιών τους. Η έκθεση κέρδισε πολλά βραβεία αλλά και την αγάπη του κοινού.

 

 

Το 2004, προώθησε την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Τεχνολογικής Μάθησης (NCTL) στο Μουσείο, με στόχο να βελτιώσει τις γνώσεις στη Μηχανική και την Τεχνολογία ανθρώπων όλων των ηλικιών αλλά και να εμπνεύσει τη νέα γενιά μηχανικών, εφευρετών και επιστημόνων. Το Κέντρο προωθεί την τεχνολογική μάθηση σε σχολεία βοηθώντας τις πολιτείες να τροποποιούν τα εκπαιδευτικά τους πρωτόκολλα, να σχεδιάζουν υλικά και να προσφέρουν στους καθηγητές επαγγελματική ανέλιξη. Το κέντρο έχει προσεγγίσει περίπου 128,900 δασκάλους και 13 εκατομμύρια μαθητές σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Roger Williams ανακοίνωσε ότι ο Δρ Ιωάννης (Γιαννης) Μιαούλης αναλαμβάνει τη θέση του νέου πρόεδρου της RWU τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου του Ρόουντ Άιλαντ. Ο Ελληνοαμερικανός εκπαιδευτικός θα είναι ο 11ος Πρόεδρος της RWU.

 

 

Στην επιφανή καριέρα του, ο Δρ Μιαούλης έχει λάβει δεκάδες βραβεία κι έχει εκδώσει πάνω από 100 ερευνητικά άρθρα, κατέχοντας δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Έχει επίσης τιμηθεί με το βραβείο Presidential Young Investigator, με το Βραβείο Allan MacLeod Cormack για Αρίστευση στη Συλλογική Έρευνα, με το Βραβείο William P. Desmond για Εξαιρετική Συμβολή στη Δημόσια Εκπαίδευση, το Βραβείο Προέδρου της Αμερικανικής Εταιρείας για την Εκπαιδευτική Τεχνολογία (2014), καθώς και με το Βραβείο για Εξαιρετική Υπηρεσία από τον Σύλλογο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου.

Το 2011, του απονεμήθηκε επίσης το Μετάλλιο ASME Ralph Coats Roe Medal για την εξαιρετική του συμβολή στην καλύτερη κατανόηση της αξίας της μηχανικής στην κοινωνία. Υπηρέτησε το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της NASA, καθώς και το Εκπαιδευτικό και Δημόσιο Πρόγραμμα της NASA / Education and Public Outreach, λαμβάνοντας το 2009 το Μετάλλιο Εξαιρετικής Δημόσιας Υπηρεσίας από τη NASA.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Λύρα Μελπομένη

    Είχα τη τύχη να έχω γνωρίσει το κύριο Μιαούλη Υπήρξε από τη νεαρή ηλικία της εφηβίας ,ένας φωτισμένος νέος ανθρωπος ο οποίος είχε ηγετικές δυνατότητες αγάπη στη διδασκαλία κ στη θάλασσα.Ηταν ο κυριος παράγοντας που δημιουργήθηκε ναυτικός κ ιστιοπλοιικός όμιλος σε παραθαλάσσιο χωριό της Αττικής με προπονητή το κύριο Μιαούλη .θα ηταν 17-18 ετών.Ο λόγος , η απασχόληση των παιδιών της περιοχής με τον αθλητισμό.Ενα από αυτά τα παιδιά ήμουν και εγώ.Μας τιμά όλους η ύπαρξη ελλήνων όπως ο κύριος Μιαούλης.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ