Ο πρώτος Έλληνας καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον
Σημαντικοί Έλληνες

Ο πρώτος Έλληνας καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον

Ο Δρ. Χανιώτης έχει γνωρίσει τη διεθνή αναγνώριση για τις πρωτότυπες έρευνες, τις οποίες διεξάγει στην κοινωνική, πολιτιστική, νομική και οικονομική ιστορία του Ελληνιστικού κόσμου και της Ρωμαϊκής Ανατολής. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959, έχει διατελέσει αντιπρύτανης του κορυφαίου Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης προτού γίνει εταίρος του All Souls College και καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Institute for Advanced Study στο Πρίνστον.

Έχει επιχορηγηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας για το έργο του στην έρευνα της Ιστορίας των Ανθρωπίνων Συναισθημάτων.

Ο κ. Χανιώτης σε ερώτηση της ομάδας του ellines.com για το «Τι σημαίνει για σας Ελλάδα» απαντά με σαφήνεια: «Η Ελλάδα είναι ένα σύνολο πολιτιστικών παραδόσεων, είναι το θέμα της γλώσσας, αυτό είναι ίσως και το στοιχείο που περισσότερο μου έλειψε στο εξωτερικό».

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Πωλ Γκεκιδης

    Μου θυμίζει τον καθηγητή (και Επιθεωρητή) Κο Χανιωτη που είχα στην έκτη Δημοτικού, 1962, Γ’ Πρότυπο Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης). Υπάρχει συγγένεια; Ευχαριστώ


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ