Το νούμερο 2 στον όμιλο Pfizer
Σημαντικοί Έλληνες

Το νούμερο 2 στον όμιλο Pfizer

Ο Άλμπερτ Μπούρλα είναι Πρόεδρος του Ομίλου της Global Innovative Pharma (GIP) και της Global Vaccines, Oncology and Consumer Healthcare (VOC) που ανήκουν στην Pfizer Inc, μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως. Είναι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Ηγετικής Ομάδας της εταιρείας.

Ο Μπούρλα είναι στον όμιλο Pfizer για περισσότερα από 20 χρόνια και με την εμπειρία του, έχει οδηγήσει την εταιρεία σε ηγετική θέση στο χώρο των φαρμάκων και σε μια ισχυρή θέση σε διάφορους θεραπευτικούς τομείς όπως αυτοί της φλεγμονής, των καρδιαγγειακών και μεταβολικών παθήσεων, της επιστήμης των νεύρων και του πόνου και σπάνιων ασθενειών.

Υπό την ηγεσία του, ο όμιλος έλαβε από την FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών) έγκριση για το Ibrance, το πρώτο φάρμακο της αγοράς για θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του μαστού.

Επίσης, κατάφερε να κλείσει τη συνεργασία με την γερμανική Merck KgaA για να προωθήσει το πρόγραμμα της ανοσο-ογκολογίας.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Διεύθυνση Υγείας για Ζώα του ομίλου Pfizer το 1993 ως τεχνικός διευθυντής της Ελλάδας. Το 2001 μετακομίζει στη Νέα Υόρκη για να δεχτεί τη θέση του U.S. Group Marketing Director for Animal Health (Διευθυντή Μάρκετινγκ στο τομέα της υγείας για ζώα). Το 2004 ορίζεται αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ νέων προϊόντων. Το 2006 αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου της Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής και το 2009 την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού.

Στη συνέχεια ορίζεται Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο τομέα της διάθεσης των προϊόντων του Ομίλου Pfizer και ηγείται στην ανάπτυξη και εφαρμογή τακτικών. Στη συνέχεια αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του Ομίλου Pfizer.

Ο Μπούρλα σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Βιοτεχνολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο το 1991.

Είναι μέλος σε διάφορα συμβούλια. Μερικά από αυτά είναι το Healthcare Leadership Council (HLC), ένα φόρουμ που αναπτύσσει πολιτικές, ιδέες και προγράμματα για να κάνουν την υγεία προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες και στο International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations (IFPMA), ένας οργανισμός που αναπτύσσει αποτελεσματικές προσεγγίσεις σε θέματα υγείας.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ