Η ελληνική φωνή του Ολλανδικού Δημοτικού Ραδιοφώνου
Σημαντικοί Έλληνες

Η ελληνική φωνή του Ολλανδικού Δημοτικού Ραδιοφώνου

Hellas Pindakaas, ελληνικό φυστικοβούτυρο σε ελεύθερη απόδοση, έχει τίτλο η ελληνική ραδιοφωνική εκπομπή, που εκπέμπει από τις συχνότητες του Δημοτικού Ραδιοφώνου του Άμστερνταμ «Salto/Wereld FM», στους 99.4 Mhz.

Εμπνευστής της πρωτοβουλίας είναι ένας Έλληνας δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Κουλούσιος, ο οποίος επιχειρεί πληρώνοντας από την τσέπη του, καθώς το δημοτικό ραδιόφωνο νοικιάζει χρόνο εκπομπής έναντι ενός πολύ μικρού αντιτίμου, να αναδείξει όλα όσα ενώνουν τους Έλληνες και τους Ολλανδούς, σε μία εκπομπή που μεταδίδεται στην Ελληνική γλώσσα.

To Hellas Pindakaas εκπέμπει κάθε Παρασκευή 9-10 το βράδυ, ολλανδική ώρα και  στις 10 μ.μ. ελληνική ώρα, από τη συχνότητα Wereld FM του δημοτικού ραδιοφώνου Salto (Publieke Omroep Amsterdam) της ολλανδικής πρωτεύουσας. Ραδιοφωνικά, στο Άμστερνταμ, μόνο τοπικά, από τη συχνότητα του SALTO Wereld FM στους 99.4 Mhz.
Οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, μπορείτε να την ακούσετε μέσω διαδικτύου, ζωντανά, από αυτό το λινκ:
Και On Demand, όλες οι προηγούμενες εκπομπές, οποιαδήποτε στιγμή, μέσω του λινκ αυτού:

Το Hellas Pindakaas έχει συμμετάσχει και στη μεγάλης θεαματικότητας τηλεοπτική εκπομπή Een Vandaag του Ned1 (12.09.2012). Εδώ και 2 χρόνια ο Νίκος είναι μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ολλανδίας (Buitenlansde Pers Vereniging), όπου εκπροσωπεί το Hellas Pindakaas.

Ο Νίκος Κουλούσιος ζει μόνιμα στην Ολλανδία από το 1999. Στην αρχή της πορείας του στο εξωτερικό, είδε την τύχη να του χαμογελά. Επαγγελματική αποκατάσταση στο αντικείμενο που τον ενδιέφερε, προτάσεις και γενικά, όλα όσα συνηγορούν στην πραγματοποίηση του ονείρου κάθε ανθρώπου που επιλέγει να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να βρει την τύχη του.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα. Έτσι και με τον Νίκο Κουλούσιο που μετά το αρχικό του ταξίδι σε «ήρεμες θάλασσες», κλήθηκε να περάσει «φουρτούνες», τις οποίες αντιπαρήλθε με σκληρή δουλειά. Σήμερα, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, μακριά όμως από το γνωστικό του αντικείμενο, και καταφέρνει να συντηρεί την εκπομπή, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή, 7 με 8 το βράδυ, ώρα Ολλανδίας και περιλαμβάνει ειδήσεις, θέματα, συζητήσεις στο στούντιο με καλεσμένους, από την Ελλάδα και την Ολλανδία.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ