Στις 25 ισχυρότερες γυναίκες επιχειρηματίες στον κόσμο
Σημαντικοί Έλληνες

Στις 25 ισχυρότερες γυναίκες επιχειρηματίες στον κόσμο

Η Αγγελική Φράγκου δραστηριοποιείται  στη ναυτιλία. Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc, των θυγατρικών εταιρειών Navios Partners και Navios Maritime Acquisition Corporation, καθώς και πρόεδρος του ΔΣ της Navios South American Logistics από την ίδρυση της το Δεκέμβριο του 2007. Το περιοδικό Fortune  κατέταξε την Αγγελική Φράγκου στη λίστα του 2014 με τις 25 πιο επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες του κόσμου ενώ σύμφωνα με την Lloyd’s, είναι η πρώτη γυναίκα μεταξύ των 20 κορυφαίων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στη ναυτιλία.

Η Αγγελική Φράγκου γεννήθηκε στα Καρδάμυλα της Χίου. Είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος  μηχανικός του Πανεπιστημίου Fairleigh Dickinson και με master στον ίδιο κλάδο από το Columbia University.

Ο πατέρας της, καπετάν Νικόλας Φράγκος, ξεκίνησε από τα Καρδάμυλα το 1950 ως πλοίαρχος. Η Αγγελική, όπως δήλωσε στο αφιέρωμα του CNN στην πορεία της, νιώθει πως η ενασχόληση με τη θάλασσα και τη ναυτιλία είναι στο DNA της οικογένειας, έτσι ακολούθησε το πάθος της. Το 1989 εγκαταλείπει τη δουλειά της στην Wall Street και αποφασίζει να ασχοληθεί με τη ναυτιλία και να δημιουργήσει δική της εταιρεία.

Παλαιότερα, υπήρξε πρόεδρος του ΔΣ, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας International Shipping Enterprises. Από το 1990 μέχρι τον Αύγουστο του 2005 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Maritime Enterprises Management S.A. και της προκατόχου εταιρείας, που ήταν ειδικευμένη στη διαχείριση φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου. Από τον Απρίλιο του 2004 έως και  τον Ιούλιο του 2005 ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της  Εμπορικής. Εκτός από τη Navios, είναι πρόεδρος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ΑΙΜ,  IRF European Finance Investments Ltd.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

    ΑΞΙΑ!!!! ΤΙ ΑΛΛΟ


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ