Στυλοβάτης της ομογένειας στην Αυστραλία
Σημαντικοί Έλληνες

Στυλοβάτης της ομογένειας στην Αυστραλία

Ο Χάρης Σταμούλης είναι επικεφαλής της Stamoulis Property Group, της εταιρείας που ο πατέρας του Σπύρος έθεσε τα θεμέλια και πλέον διαχειρίζεται εκείνος μαζί με την αδερφή του Μελίνα. Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της εκτάσεις σε Αυστραλία και Ελλάδα. Ο ομογενής επιχειρηματίας με την οικογένεια του είναι ανάμεσα στους πλουσιότερους Έλληνες της Αυστραλίας, και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στις λίστες με τους πλουσιότερους Αυστραλούς.

Ο Σπύρος Σταμούλης, πατέρας του Χάρη με καταγωγή από την Ηπειρο, έφτασε στην Αυστραλία σε ηλικία 12 ετών, όπου έχτισε μια οικονομική αυτοκρατορία. Επίσης, είναι ο ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου της Μελβούρνης

Η περιουσία της οικογένειας Σταμούλη ανέρχεται στα 540 εκατομμύρια δολάρια και έχει τις ρίζες της στην εταιρεία αναψυκτικών Gold Metal, που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Σπύρο Σταμούλη. Πούλησε την εταιρεία το 2004 και δημιούργησε μια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και επενδύσεων. Ο Χάρης πήρε τον έλεγχο της εταιρείας μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2007.

Πρόσφατα πούλησε το πολυτελές ρετιρέ του στο Royal Domain Tower προς 13.300.000 δολάρια. Ο όμιλος έχει αναπτύξει επίσης το μεγάλο συγκρότημα γραφείων και καταστημάτων «Vogue» έκτασης 30.000 τ.μ. στο Σάουθ Γιάρα της Μελβούρνης. Στα σχέδιά του είναι ακόμη η ανάπτυξη μεγάλου οικιστικού συγκροτήματος συνολικού προϋπολογισμού 750 εκατομμυρίων δολαρίων.

 Ο κ. Σταμούλης εκτός των άλλων διαθέτει τον ελληνόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό 3ΧΥ, την τηλεόραση Hellas και την εφημερίδα «Τα Νέα» στη Μελβούρνη.

Η οικογένεια Σταμούλη κατείχε και το νησάκι «Ναυσικά» (Οξιά) στο Ιόνιο που το προηγούμενο διάστημα πουλήθηκε στον εμίρη του Κατάρ.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ