Ο πληθωρικός Ελληνο-Καναδός κωμικός με το μεγάλο ταλέντο
Σημαντικοί Έλληνες

Ο πληθωρικός Ελληνο-Καναδός κωμικός με το μεγάλο ταλέντο

Ως stand up comedian έχει κάνει το γύρο του κόσμου πέντε φορές παρουσιάζοντας τα σόου του και διαθέτει δική του κωμική εκπομπή που προβάλλεται από διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα σε Καναδά, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Νότια Αφρική και Λίβανο.

Επισημαίνεται ότι το καινούργιο του τηλεοπτικό σόου με τίτλο «Bigger is Better» το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 14 εκατομμύρια τηλεθεατές μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Angelo Tsarouchas γεννήθηκε στο Κεμπέκ του Καναδά, από Έλληνες γονείς. Ο πατέρας του κατάγεται από τη Σπάρτη και η μητέρα του από τη Μυτιλήνη. Έμαθε να μιλάει ελληνικά χάρις στη μητέρα του η οποία είχε μία δυσκολία με την αγγλική γλώσσα. Ο ίδιος πριν γίνει ηθοποιός, εργαζόταν ως ταξιδιωτικός πράκτορας και έτσι είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Ελλάδα αρκετές φορές.

Τελικά όμως το επάγγελμα του ταξιδιωτικού πράκτορα ήταν κάτι προσωρινό καθώς ακολούθησε διαφορετικά επαγγελματικά μονοπάτια που τον οδήγησαν στην υποκριτική. Όπως έχει παραδεχθεί, ένας από τους λόγους που έγινε κωμικός ήταν και ο …Χάρυ Κλυνν, για τον οποίο έχει δηλώσει ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του.

 

 

Ένα από τα αστεία περιστάτικα στη ζωή του Άγγελο είναι το εξής: Ένας ξάδερφος του, του ζήτησε να κάνουν ένα δείπνο με κάποιους φίλους σε ένα εστιατόριο της Μελβούρνης, όπως έχει πει σε συνέντευξή του, “Οι Έλληνες όταν λένε έχουν καλέσει 10 άτομα εννούν 100”. Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν να μαζευτούν 175 άτομα όπου περίμεναν τον κωμικό.

Ο Άγγελος Τσαρούχας παραδέχεται ότι μπορεί να ήταν λίγο αφελής να πιστέψει τον ξάδερφό του όταν είχε επισκεφθεί τη Μελβούρνη το 2016.

«Ένα από τα ξαδέρφια λέει «Είμαστε λίγοι από το Δαφνί Λακωνίας, θέλουν να κάνουν ένα γεύμα μαζί σου. Θέλετε να πάτε στη Βανίλια στο Όκλι;» Είπα να πάμε και ρώτησα πόσα άτομα νόμιζε ότι θα έρχονταν μαζί. «Εεεε γύρω στα 15-20 άτομα», σκέφτηκα, αυτό είναι ωραίο», είπε στον Νέο Κόσμο.

 


 

 

«Φτάνω στο Vanilla, πρέπει να είναι 175 άτομα. Είπα «Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι;» Μου είπε «Α, ξέρεις, είναι από το χωριό.» Σκέφτηκα τι έγινε με 15-20 άτομα που πήγαν αυτοί;» Οι «Δαφνιώτες», όπως και πολλοί άλλοι χωρικοί σε όλη την Ελλάδα, είχαν μεταναστεύσει και πήραν το δρόμο τους και στις τέσσερις γωνιές του κόσμου.

«Μιλάμε για ένα μέρος που είχε 900 άτομα το πολύ. Πήγαν στη Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ, την Οτόβα, το Τορόντο, τη Μελβούρνη και μερικά άλλα μέρη. Η Μελβούρνη είχε τα περισσότερα», εξήγησε ο κ. Τσαρούχας.

Καθώς ο Ελληνοκαναδός κωμικός ξαναγνωρίστηκε με παλιά ονόματα και πρόσωπα, μια φιλόδοξη ιδέα να αναδημιουργήσει τη σκηνή που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του ήρθε στο μυαλό του.

«Είχα την ιδέα εκεί. Είπα «Κοίτα, γερνάμε, χάνουμε φίλους και μέλη της οικογένειάς μας. Ο χρόνος περνάει. Γιατί δεν κάνουμε Παγκόσμια Ημέρα Δαφνίου, στη Δάφνη Λακωνίας, Σπάρτη στην Ελλάδα, στις 15 Αυγούστου;» Επέλεξα 15 Αυγούστου γιατί είναι χειμώνας για στην Αυστραλία», είπε ο κ. Τσαρούχας.

Όσο περνούσε ο καιρός η σελίδα κέρδιζε όλο και περισσότερο ενδιαφέρον και πριν το καταλάβει, άρχισε να δέχεται κλήσεις από την Ελλάδα τον μήνα πριν από την αναχώρηση.

 

 

«Έλα λοιπόν γύρω στον Ιούνιο, άρχισα να παίρνω κλήσεις από την Ελλάδα. Τώρα λέω είναι περίεργοι στο χωριό. «Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω, τι θα κάνετε τον Αύγουστο;» Υποθέτω ότι ο κόσμος τους καλούσε τώρα… «Απλώς κάνουμε μια μέρα, την Παγκόσμια Ημέρα Δαφνίου, για να βρεθούμε όλοι μαζί και να γιορτάσουμε», είπε ο κ. είπε ο Τσαρούχας.

Υπήρχαν επίσης ανησυχίες για την ημερομηνία του εορτασμού λόγω όλων των πανηγυριών, αλλά ο κ. Τσαρούχας έμεινε αποφασισμένος ότι η εκδήλωση θα συνεχιστεί.

«Εδώ είναι ο ελληνικός κυνισμός. «Δεν πιστεύω ότι θα έρθει κανείς, είναι γελοίο, τι κάνεις;»… Του είπα να έχει λίγη πίστη. Ορκίζομαι, πως σκέφτηκα ότι αν καταφέρουμε να έχουμε 150 άτομα, θα ήταν ωραίο! Σκέφτηκα τόσο πολύ ότι οι άνθρωποι πηγαίνουν στην Ελλάδα ούτως ή άλλως», είπε.

Απτόητος από την επιφυλακτική απαισιοδοξία του ξαδέρφου του, ο κ. Τσαρούχας να συνεχίσει την ιδέα του να τιμήσει τη γενέτειρα του πατέρα του και να γνωρίσει αιώνες ιστορίας και οικογένειας στη μικρή του κόρη.

Αρκετά σύντομα ήρθε η ώρα να ετοιμάσει τις βαλίτσες του και να πάρει το δρόμο για το αεροδρόμιο. Όταν ξαναπήγε στις ακτές της Ελλάδας, το τηλέφωνό του έμεινε αρκετά αθόρυβο για λίγο… μέχρι που δεν το έκανε.

«Δεν μου είπαν τίποτα στο χωριό, αλλά με παίρνει ο άλλος ξάδερφός μου από εκεί και μου λέει «φέρνουν καρέκλα από τις άλλες πόλεις, είναι κοντοί», κ. Τσαρούχας.

«Είπα, πόσες καρέκλες έχεις; 1.200. Όταν γίνεται εκδήλωση, τηλεφωνούν στις ταβέρνες και κάνουν κράτηση για τραπέζι… Τώρα ο τύπος μου λέει ότι δεν έχουν αρκετές καρέκλες».

Ο κ. Τσαρούχας συναντήθηκε με τον δήμαρχο για να ξεκαθαρίσει τις μικρές λεπτομέρειες, όλα την τελευταία στιγμή.

Οι Δαφνιώτες μαζεύτηκαν για να φτιάξουν μια ωραία σκηνή και να φιλοξενήσουν σχεδόν 2.000 ανθρώπους στο χωριό τους που προοριζόταν για 900 κατοίκους.

Όταν η 15η Αυγούστου κύλησε γύρω από την οικογένεια, φίλοι και θαυμαστές της Δάφνης είχαν συγκεντρωθεί από όλο τον κόσμο, από γειτονικές πόλεις και νησιά για να συμμετάσχουν στα γέλια, στο χορό και στη μουσική που είχε αυτό το μικρό χωριό λίγο έξω από τη Σπάρτη.

Το πιο σημαντικό, τουλάχιστον για τον Άγγελο Τσαρούχα, ήταν ότι μοιράστηκε ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι του εαυτού του και της κληρονομιάς του με την επόμενη γενιά.

 

 

«Περάσαμε μια υπέροχη βραδιά. Η μαμά μου ήταν εκεί. Η κόρη μου έπαιζε στο χωριό και έπαιζε στους δρόμους όπου ήταν ο πατέρας μου και της είπα: «Αν ο παππού σου ήταν εδώ τώρα, θα ήταν τόσο περήφανος»… Σηκώθηκα και έκανα μια παράσταση. Είχε περίπου 37 C τη νύχτα, ήμουν σαν βρεγμένος…  Όμως Έγινε σαν μια μεγάλη οικογενειακή συνάντηση στο χωριό με όλους από όλο τον κόσμο», είπε. “Ήταν υπέροχα.”

Μια από τις φράσεις που χρησιμοποιεί συχνά ο γνωστός κωμικός είναι: «Το αυγό ήταν εκεί και λίγο μετά έγινε ομελέτα. αυτό είναι η ζωή. Αν κάτι είναι περίεργο στη ζωή μου, εγώ πάω μαζί του. δεν πάω κόντρα. Αν είναι περίεργο και αισθάνεσαι ωραία, απλά πήγαινε μαζί του, δεν ξέρεις πού θα πάει».

Παρά το γεγονός ότι στην αρχή της καριέρας του πολλοί ήταν αυτοί που τον προέτρεπαν να αλλάξει το επίθετό του, εκείνος ήταν εξαρχής αντίθετος διατηρώντας τελικά το «Τσαρούχας». Όσο για τη μεγαλύτερη ικανοποίηση που παίρνει από τη δουλειά του, θεωρεί ότι είναι όταν συναντάει ανθρώπους που του λένε ότι τους φτιάχνει το κέφι μετά από μία δύσκολη μέρα.

Κινηματογραφικά έχει συνεργαστεί με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Αλ Πατσίνο και τον Ράσελ Κρόουλ στο Cinderella Man, ενώ πρόσφατα έπαιξε στην ταινία «Fred and Vinnie», στην οποία υποδυότανε… τον πιο χοντρό χορτοφάγο του κόσμου! Βασισμένο πάνω στο ομώνυμο κωμικό του σόου, μόλις ολοκλήρωσε τη συγγραφή του σεναρίου του για την ταινία «It’s all Greek to me»! Ετοιμάζει ακόμα το αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ «Πίσω στην Σπάρτη» όπου παραγωγός του τόσο στο ντοκιμαντέρ, όσο και στην νέα τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζει είναι ο Βινς Βόνς. Τα δυο αποσπάσματα από βίντεο του αφορούν στην μεταφράσεις καθημερινών φράσεων των ελληνικών στα αγγλικά και το άλλο στην καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας στην ομογένεια μας.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ