Προσωπάρχης στον Λευκό Οίκο
Σημαντικοί Έλληνες

Προσωπάρχης στον Λευκό Οίκο

Ο Reinhold Reince Priebus είναι πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, ότι  θα διορίσει τον ομογενή πολιτικό ως επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου. Ο Priebus βοήθησε σημαντικά στην εκλογή του Τραμπ καθώς εξασφάλισε την κομματική υποστήριξη. Επίσης βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων συνεπώς θα υπάρχει ο κατάλληλος συντονισμός του κυβερνητικού έργου με το Κογκρέσο.

Η καταγωγή του είναι Ελληνογερμανική, καθώς η μητέρα του ήταν Ελληνίδα (Δήμητρα) και ο πατέρας του Γερμανός. Γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1972 στο New Jersey. Σε ηλικία 7 ετών η οικογενειά του μετακόμισε στο Ουισκόνσιν.

Από μικρός είχε το μικρόβιο της πολιτικής και μόλις στα 16 άρχισε να προσφέρει εθελοντική εργασία σε πολιτικές καμπάνιες στο σχολείο του. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Whitewater και πήρε το πτυχίο του το 1994 στις Πολιτικές Επιστήμες.

Συνέχισε τις σπουδές στο School of Law του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του μετακόμισε πίσω στο Ουινσκόνσιν και άσκησε τη δικηγορία στο δικηγορικό γραφείο Michael Best & Friedrich LLP, όπου σταδιακά έγινε και συνέταιρος .

Το 2004 κάνει την πρώτη του απόπειρα για ένα δημόσιο αξίωμα, αλλά αποτυγχάνει να κερδίσει τον αντίπαλό του Robert Wirch για την θέση του γερουσιαστή του Ουινσκόνσιν. Το 2011 εκλέγεται πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών.

Είναι παντρεμένος με την Σάλλυ, το κορίτσι του στο σχολείο και έχουν αποκτήσει 2 παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Οι 4 Έλληνες στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ