Ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών
Σημαντικοί Έλληνες

Ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών

Ο Πιτ Σάμπρας είναι Ελληνοαμερικανός τενίστας με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του, μάλιστα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της ιστορίας του τένις.

Γεννήθηκε 12 Αυγούστου 1971 στην Ουάσινγκτον. Οι γονείς του μετανάστευσαν στην Αμερική από την Ελλάδα. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με το τένις και όταν έγινε 17 χρονών άρχισε να παίζει επαγγελματικά. Μάλλον το ταλέντο στο τέννις «κυλά» στα γονίδια της οικογένειας. Η αδερφή του Στέλλα κέρδισε το NCAA το 1988 όταν ήταν στο UCLA και τώρα είναι προπονήτρια στην γυναικεία ομάδα του Πανεπιστημίου.

Το 1990 κατέκτησε σε ηλικία μόλις 19 ετών το US Οpen.

Συνολικά κατέκτησε 4 φορές το US Οpen, 7 φορές το Wimbledon και 2 φορές το Australian open. Παρέμεινε στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης για 286 εβδομάδες (1993-1998).

Οι μάχες στο γήπεδο με τον εξίσου άξιο αντίπαλο του Αντρέ Αγκάσι, μαγνήτιζε τα βλέμματα. Ο Πιτ αναδείχθηκε νικητής σε 20 από τα συνολικά 34 παιχνίδια μεταξύ τους.

Το 2002, σε ηλικία 31 ετών αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Παντρεύτηκε το 2000 με την ηθοποιό Bridgette Wilson και έχουν αποκτήσει 2 παιδιά.

Έχει δεχθεί δεκάδες βραβεία, μεταξύ των οποίων η ανακήρυξη του ως Αθλητής της χρονιάς από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Αμερικής  το 1997, και ήταν ο πρώτος τενίστας ο οποίος έλαβε αυτό τον τίτλο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ