Ο Έλληνας που κέρδισε στο Super Bowl
Έργα Ελλήνων

Ο Έλληνας που κέρδισε στο Super Bowl

Ο Χριστόφορος Μαραγκός είναι παίκτης του Αμερικανικού ποδοσφαίρου στους Seattle Seahawks στο NFL.

Γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1987 στο Μιλγουοκι και ο πατέρας του κατάγεται από τα Φιλιατρά.

Από το σχολείο ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, όπως και ο αδερφός του. Το 2005 έπαιξε με τους Western Michigan και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για το Wisconsin, όπου και έμεινε εκτός γηπέδου για ένα χρόνο, λόγω των κανονισμών του NFL σε περιπτώσεις μεταγραφών. Το 2008 συνέχισε να αγωνίζεται από την ζώνη της άμυνας.

Το 2010 υπέγραψε με τους San Francisco 49ers και παρέμεινε στην ομάδα μέχρι τις 3 Σεπτέμβριου 2011.

Στις 22 Σεπτεμβρίου υπογράφει στους Seattle Seahawks και ένα μήνα μετά μπαίνει στο ρόστερ της ομάδας στο οποίο παραμένει μέχρι σήμερα, ενώ έχει δεχθεί αρκετές φορές το βραβείο «Special Teams Player of the Week.»

Στις 11 Απριλίου του 2013 υπογράφει συμβόλαιο ενός έτους με τους Seahawks πρις 1.320.000 δολάρια, αλλά τον Σεπτέμβριο δέχεται μείωση σε 855.000 δολάρια. Η πορεία των Seahawks το 2013 ήταν εξαιρετική στο NFL.

«Ανεξάρτητα πόσο σημαντικός είναι ένας αγώνας, αν γράφεις ιστορία ή όχι, πρέπει να έχεις το νου σου στο συγκεκριμένο παιχνίδι και να παίζεις οσο καλύτερα μπορείς, να προετοιμάζεσαι όσο καλύτερα μπορείς και να τα δίνεις όλα σαν να είναι η τελευταία σου ευκαιρία να παίξεις!» έχει δηλώσει.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2014 ο Μαραγκός μαζί με τους Seahawks κερδίζουν με σκορ 43-8 τους Denver Broncos στο Super Bowl.

«Νόμιζα πως ονειρευόμουν το πρωί… Μετά σηκώθηκα από το κρεβάτι και συνειδητοποίησα από το πόσο πονούσα… ότι έγινε!!!!» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter μετά τον μεγάλο αγώνα.

Είναι παντρεμένος με ένα γιό και σε λίγες εβδομάδες μαζί με την σύζυγό του θα καλωσορίσουν ακόμα ένα μέλος στην οικογένεια τους. Είναι ενεργό μέλος της εκκλησίας και η οικογένεια του τηρεί όλες τις παραδόσεις.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ