Ανάγκασε την Apple να εξαγοράσει την πατέντα του
Έργα Ελλήνων

Ανάγκασε την Apple να εξαγοράσει την πατέντα του

Η Apple  εξαγόρασε την εταιρεία SnappyLabs  του ομογενή Γιάννη Παπανδριόπουλου και πλέον μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές το SnappyCam  «κατέβηκε» από το App Store με σκοπό να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στο επόμενο μοντέλο iPhone.

Το  SnappyCam κατέκτησε σε 15 χώρες την πρώτη θέση στις επί πληρωμή εφαρμογές του App Store, ενώ σε 60 χώρες ήταν στην πρώτη δεκάδα! Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να βγάζει συνεχόμενες φωτογραφίες σε υψηλή ή και πλήρη ανάλυση, πράγμα αδύνατον με το εργοστασιακό λογισμικό του τηλεφώνου.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ του Γιάννη Παπανδριόπουλου και της Apple δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ το ενδιαφέρον είναι υψηλό για το ποσό που κατάφερε να αποσπάσει η Start up επιχείρηση που δημιουργήθηκε μόλις πριν 3 χρόνια.

Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος γεννήθηκε στη Μελβούρνη. Το επώνυμο του ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τους Αυστραλούς στην προφορά του και όλοι τον αποκαλούν Jpap,  άλλωστε και το site του είναι το www.jpap.org.

O πατέρας του Πολύβιος κατάγεται από το Μελιγαλά Μεσσηνίας, ενώ η μητέρα του από την Ξάνθη. Το μικρόβιο της τεχνολογίας, του το μετέδωσε ο πατέρας του, ο οποίος ήταν ηλεκτρολόγος μηχανικός και από μικρός συνήθιζε να περνά αρκετές ώρες στον υπολογιστή του πατέρα του.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, Επικοινωνία και Computer Science και η διατριβή του με θέμα τις ταχύτητες που μπορούσε να αγγίξει το internet, είχε προκαλέσει αίσθηση στους πανεπιστημιακούς κύκλους, αλλά και να συμπεριληφθεί στις 100 κορυφαίες προσωπικότητες της χρονίας από την εφημερίδα The Age, σε ηλικία 29 ετών.

Ο Δρ. Παπανδριόπουλος δημιούργησε μια τεχνολογία που αντιμετωπίζει με έξυπνους μαθηματικούς αλγόριθμους το πρόβλημα των παρεμβολών, πολλαπλασιάζοντας την εφικτή ταχύτητα πρόσβασης.

Στη συνέχεια βρέθηκε στις ΗΠΑ, όπου δημιούργησε την εταιρεία του SnappyLabs.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ