Ο Έλληνας κακός στις ταινίες του Μποντ
Έργα Ελλήνων

Ο Έλληνας κακός στις ταινίες του Μποντ

Ο Σάιμον Κασσιανίδης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος. Έχει παίξει δίπλα σε γνωστούς πρωταγωνιστές όπως ο Ντάνιελ Γκρεγκ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Αυγούστου του 1979 και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Γονείς του είναι η Ελένη και ο Μάριος Κασσιανίδης.

Το 2002 αποφοίτησε με πτυχίο στο Διεθνές Οικονομικό Εμπόριο και βοηθούσε την μητέρα του στο καφέ που διατηρούσε η οικογένεια. Σε αυτήν την καφετέρια τον γνώρισε ο παραγωγός Piers Vellacott

Έχει εμφανιστεί σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές σε Αμερική και Αγγλία Casualty, My Life in Film, Plane Spotting, Ultimate Force, Spooks, Recovery, Holby Blue, Suburban Shootout, The Kylie Show, Ashes to Ashes, The Passion, The Fixer, Love Soup, Hustle, Law and Order UK, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη σειρά Nikita και στη σειρά Burn Notice.

Επίσης έχει εμφανιστεί στις ταινίες  The Edge of Love, Wuthering Heights, Between Two Fires, Smooch και στο  Quantum of Solace.

Το 2012 το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον επέλεξε ως Διεθνή Σύμβουλο και Εκπρόσωπο του. Στη σειρά “Covert Affairs” ανέλαβε έναν ρόλο πιο κοντά στις ρίζες του , υποδυόμενος έναν  Έλληνα έμπορο όπλων.

Τελευταίες του δουλειές είναι οι σειρές Agents of S.H.I.E.L.D και Criminal Minds: Beyond Borders.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ