Ο γκουρού των startups
Έργα Ελλήνων

Ο γκουρού των startups

Ο Γιώργος Ζάχαρης βρίσκεται στη λίστα του Forbes «The Midas list», η οποία συγκεντρώνει τους 40 κορυφαίους επενδυτές στον τομέα της τεχνολογίας. Μάλιστα στο παρελθόν έχει βρεθεί 3 φορές στην συγκεκριμένη λίστα.

Θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους «γκουρού» των startups στη Silicon Valley. Έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 160 εκατ. δολάρια σε 23 startups και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία καθώς ήταν επί το πλείστον επικερδείς. Τελευταία επιτυχία του η επένδυση του πριν από 7 χρόνια στο twitter.

Ήταν από τους πρώτους επενδυτές της πλατφόρμας Twitter μόλις το 2006, πριν το twitter γνωρίσει την παγκόσμια επιτυχία. Φυσικά, με την είσοδο του Twitter στο χρηματιστήριο, η επένδυση αυτή θα του αποφέρει εκατομμύρια.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Ελλάδα, κατάγεται από την Ευρυτανία. Η οικογένεια του μετανάστευσε στην Αμερική το 1950. Ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος και του μεταλαμπάδευσε την αγάπη για την τεχνολογία, αλλά και ένα πιο σύντομο όνομα από το Ζαχαρόπουλος, το οποίο περικόπηκε αφού ήταν δύσκολο για του Αμερικανούς να το προφέρουν.

Φοίτησε στο ΜΙΤ, αλλά αποφάσισε να αξιοποιήσει τις δεξιότητες του στο marketing και τις επενδύσεις.

Όταν η Microsoft εξαγόρασε το δίκτυο Yammer, της εταιρείας Charles River Ventures στην οποία είναι μέτοχος, είδε  1,2 δις δολάρια να προστίθενται στους λογαριασμούς της εταιρείας. Βρέθηκε στο δυναμικό της εταιρείας στις 4 Φεβρουαρίου του 2004 και ο τομέας του είναι οι  εταιρείες λογισμικού και τεχνολογίας.

Έχει εργαστεί στην Mohr Davidow Ventures ως εταίρος, και πριν στην Silicon Graphics. Επίσης, είχε διατελέσει σε θέσεις  marketing management στην Apple Computer στην Texas Instruments Inc. και σε άλλες εταιρείες.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ