Απεικόνισε σε βίντεο την ανάπτυξη από τη σύλληψη έως τη γέννα
Έργα Ελλήνων

Απεικόνισε σε βίντεο την ανάπτυξη από τη σύλληψη έως τη γέννα

Ο Αλέξανδρος Τσιάρας είναι τεχνολόγος, συγγραφέας, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας.  Επίσης, επικεφαλής της επιστημονικής απεικόνισης στο Τμήμα της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Yale. Με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών δημιούργησε μια δυνατή ιατρική απεικόνιση που αποτυπώνει την ανάπτυξη του ανθρώπου από τη σύλληψη μέχρι τη γέννα και μετά.

Χρησιμοποιώντας μία μικρομαγνητική τομογραφία ο Αλέξανδρος Τσιάρας παρακολούθησε την ανάπτυξη των κυττάρων του εμβρύου, τη δημιουργία και την ανάπτυξη του καρδιακού θαλάμου, την πλήρη ανάπτυξη του και στο τέλος τη γέννηση του.

Η δημοσιογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1972. Έχει λάβει δεκάδες βραβεία, ανάμεσά τους και το World Press Award. Οι δουλειές του έχουν δημοσιευθεί σε Time, New York Times Magazine, Smithsonian, LIFE και στο London Sunday Times Magazine.

Όταν ήταν 19 ετών επέστρεψε στο χωριό των γονιών του και επί ένα έτος ασχολήθηκε με τα αιγοπρόβατα της οικογένειας, τα οποία βοσκούσε στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Μάλιστα εκεί έγραψε και το πρώτο του βιβλίο «Death Rituals of Rural Greece»

Φοίτησε στην Philips Academy και στο Amherst College. Ασχολήθηκε με το προγραμματισμό και μάλιστα του δόθηκαν υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Yale και το Brown.

Δουλεύοντας στο Yale δέχθηκε χρηματοδότηση από την NASA για να γράψει αλγορίθμους για εικονική χειρουργική επέμβαση στο διάστημα.

Οι τελευταίες του δουλειές, “Conception to Birth” και “TheVisualMD Diet and Wellness Program” έχουν κυκλοφορήσει και σε iBook. Είναι επίσης, ο ιδρυτής, CEO και αρχισυντάκτης του TheVisualMD.com.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ