“Τη σύνταξή μου, για την Ελλάδα”
Έργα Ελλήνων

“Τη σύνταξή μου, για την Ελλάδα”

Η κ. Λιζ Ινράιχ-Παπαδοπούλου είναι Δανέζα παντρεμένη με Έλληνα και μένει μόνιμα στη Ρόδο. «Δεν είμαι καμιά πλούσια και η σύνταξη που μου βγήκε από το ΙΚΑ είναι μόλις 538 ευρώ, αλλά πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να αφήσουμε τη χώρα να βουλιάξει», λέει η 65χρονη Δανέζα. «Μπορεί να γεννήθηκα και να μεγάλωσα στη Δανία, αλλά εδώ και 33 χρόνια ζω στην Ελλάδα, εδώ παντρεύτηκα, εδώ γεννήθηκαν οι δύο γιοι μου, ο Δημόκριτος και ο Γιώργος, την Ελλάδα υπηρέτησαν στον Στρατό και τη νιώθω σαν πατρίδα μου».

Δούλευε στο εστιατόριο του συζύγου της και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου. Ο σύζυγός της Μιχάλης Παπαδόπουλος είναι συνταξιούχος του ΤΕΒΕ «και με τη σύνταξή του μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα περιορίζοντας τις δαπάνες μας», λέει η κ. Ινράιχ-Παπαδοπούλου.

Οπως η ίδια επισημαίνει, λόγω της απόφασης που πήρε, θα πρέπει να περιορίσει τα ταξίδια της στη Δανία για να συναντά τον γιο της Γιώργο που εργάζεται εκεί και να βλέπει και τα δύο εγγονάκια της!

Η κ. Ινράιχ-Παπαδοπούλου πιστεύει ότι η Ελλάδα έφτασε στη σημερινή κατάσταση γιατί υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή. «Σχεδόν κανένας δεν εκδίδει αποδείξεις και εγώ- όπως είχα μάθει στη Δανία- από την πρώτη ημέρα που έφτασα στη Ρόδο όταν αγόραζα κάτι ζητούσα πάντα να μου δώσουν απόδειξη και πολλές φορές γινόμουν και κακιά, αλλά έτσι έπρεπε να γίνει για να έχει πάντα χρήματα το κράτος και να μην αναγκάζεται να δανείζεται».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ