Ο δικηγόρος των μεγάλων αθλητών σε Ελλάδα και Ευρώπη
Έργα Ελλήνων

Ο δικηγόρος των μεγάλων αθλητών σε Ελλάδα και Ευρώπη

Στο βιογραφικό του καταγράφεται ο χειρισμός δεκάδων υποθέσεων μεγάλων αθλητών εντός των δικαστικών αιθουσών. Ως δικηγόρος, βάζει πάντα πιο ψηλά τον πήχη, ενώ ως ακαδημαϊκός υπερασπίζεται την αξία της εξειδίκευσης σ” έναν ιδιαίτερο τομέα του δικαίου, το αθλητικό δίκαιο.

Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, δικηγόρος και λέκτορας Αθλητικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ πριν συμπληρώσει καλά – καλά τα σαράντα του χρόνια, ψηφίστηκε από το έγκυρο βρετανικό περιοδικό «Sports Business International» ως ένας από τους 20 κορυφαίους δικηγόρους στον πλανήτη, με εξειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο.

«Είναι σημαντική αναγνώριση, επειδή είναι ένα περιοδικό μεγάλου κύρους. Είναι σημαντικό ακόμη το ότι υπάρχουν πολλά σημαντικά ονόματα στον ίδιο κατάλογο, όπως αυτό του Μαρκ Γκέι (δικηγόρου της IAAF στην υπόθεση Κεντέρη- Θάνου)», δήλωσε ο ίδιος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με διδακτορικές σπουδές πάνω στην ποινικοποίηση του ντόπινγκ και την εφαρμογή ποινών σε αδικήματα ντόπινγκ, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, ο οποίος ζει κι εργάζεται μόνιμα στη Μ. Βρετανία, βρέθηκε στο επίκεντρο, πριν από μερικά χρόνια, όταν κλήθηκε να χειριστεί την υπόθεση των Ελλήνων Ολυμπιονικών, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου. Μια υπόθεση που κατάφερε να «κλείσει» οριστικά, μετά την επιτυχή διαπραγμάτευσή του με την IAAF.

Στα 19 του χρόνια, πήρε για πρώτη φορά τον δρόμο για τη Μ.Βρετανία, για να σπουδάσει νομική. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Μάντσεστερ και στη συνέχεια στη διοίκηση επιχειρήσεων, στο Σάουθαμπτον. Το Αθλητικό Δίκαιο και το ενδιαφέρον του γι” αυτό το «ανακάλυψε» λίγο αργότερα, στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών του σπουδών και στη συνέχεια φρόντισε να εξειδικεύσει ακόμη περισσότερο τις γνώσεις του στο συγκεκριμένο αντικείμενο, με την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.

Άλλωστε, ο ίδιος είναι υπέρμαχος της εξειδίκευσης, θεωρώντας πως γενικά, «υπάρχει μια ανάγκη για μεγαλύτερη εξειδίκευση, όχι μόνο στο χώρο του αθλητικού δικαίου, αλλά σε κάθε εκπροσώπηση για οποιοιδήποτε ζήτημα, είτε είναι αθλητικό είτε είναι ποινικό».

Επέστρεψε για σύντομο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνει την πρακτική του εξάσκηση – είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αλλά τελικά οι πολλές ευκαιρίες, που παρουσιάστηκαν στην Αγγλία, αλλά και οι σημαντικές προοπτικές για έρευνα που προσφέρει η συγκεκριμένη χώρα, τον έκαναν ν” αποφασίσει να επιστρέψει και να «στήσει» εκεί τη ζωή του.

Εκτός των Ολυμπιονικών Κεντέρη και Θάνου, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, έχει εκπροσωπήσει διάσημους αθλητές, εντός κι εκτός των αθλητικών συνόρων, όπως ο ποδοσφαιριστής Ρίο Φέρντιναντ.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. son needs advice on the covid vaccine mandate in the futsal greek superleague, where he plays.

    thank you.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ