Ελληνίδα πρωτης γενιάς, ηθοποιός στο Περού, οπαδός του Καβάφη
Έργα Ελλήνων

Ελληνίδα πρωτης γενιάς, ηθοποιός στο Περού, οπαδός του Καβάφη

Είναι Ελληνίδα πρώτης γενιάς. Ο πατέρας της Απόστολος Κοντός Παπαδόπουλος, κατάγεται από την Αθήνα και βρέθηκε στη Λίμα ως καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο της πόλης. «Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν μηνών ακόμη. Δεν έζησα πολύ τον πατέρα μου. Κράτησα όμως το ελληνικό επίθετο. Μαζί του βρέθηκα στην Ελλάδα όταν ήμουν 17 χρόνων και εκεί είδα τη γιαγιά μου Ναυσικά και τη θεία μου που είχε το ίδιο όνομα με μένα», δηλώνει η Κάτια Κοντός στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οπως επισημαίνει η ίδια, «το όνομά μου στο Περού είναι μοναδικό. Μόνο εγώ και η αδελφή μου Φοίβη το έχουμε. Ψάχνοντας όμως στο ίντερνετ μου έκανε εντύπωση ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί με το επίθετό μου. Είναι παράξενη αυτή η αίσθηση. Το επίθετό μου πάντα έκανε εντύπωση και όταν ήμουν μικρή τα παιδιά με κορόιδευαν. Στα ισπανικά Κοντός σημαίνει: με δύο. Έτσι με λέγανε Κοντρές δηλαδή με τρεις».

Είναι φανατική του Καβάφη και μαζί με τον άντρα της Φερνάντο Σαλάζα, που είναι ο πιο διάσημος δημοσιογράφος του Περού, έχουν στη βιβλιοθήκη τους δεκάδες βιβλία από Ελληνες φιλόσοφους. Ο σύζυγός της έχει σπουδάσει φιλοσοφία και είναι φανατικός φιλέλληνας. Η αγαπημένη μπλούζα της κόρης της είναι μια με την ελληνική σημαία και στην εκπομπή της συχνά παρουσιάζει συνταγές μαγειρικής για ελληνικό φαγητό. «Είναι υπέροχο να ξέρεις ότι κάποιες ρίζες σου έρχονται από την χώρα που έδωσε τόσα στον πολιτισμό του κόσμου», δηλώνει.

Η Κάτια Κόντος κατέκτησε το περουβιανό κοινό μέσα από τα τηλεοπτικά σήριαλ. Είναι η πρωταγωνίστρια στην ταινία «4» που προβάλλεται με ιδιαίτερη επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες του Περού, ενώ καθημερινά παρουσιάζει στην τηλεόραση τον πρωινό καφέ του Περού.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ