Πρωτοστάτης της αντιδικτατορικής δράσης στο Μόντρεαλ
Έργα Ελλήνων

Πρωτοστάτης της αντιδικτατορικής δράσης στο Μόντρεαλ

Γεννήθηκε στην Αθήνα,  όμως, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στον Καναδά και βρέθηκε στο Μόντρεαλ, όπου εργάστηκε στην τράπεζα Toronto Dominion. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας η Βρισηίς Μαύρου-Παϊδούση πρωτοστάτησε στην ίδρυση αντιστασιακών οργανώσεων, όπως ο Μακρυγιάννης, το ΠΑΜ, το Greek Relief Fund, οργάνωση που συγκέντρωνε χρήματα για την ανακούφιση των πολιτικών κρατουμένων στην Ελλάδα.

Στο ίδιο διάστημα πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Εργατικού Συλλόγου, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων και της Οργάνωσης για τα Δικαιώματα του Πολίτη, με σκοπό την αρωγή στους Έλληνες μετανάστες και βοήθεια για την ένταξή τους στην καναδική κοινωνία. Υπήρξε ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου της αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια και το διαβατήριό της.

Η Βρισηίς Μαύρου-Παϊδούση πρωτοστάτησε, επίσης, στην ίδρυση της Ελληνοκαναδικής Επιτροπής Αλληλεγγύης για την Κύπρο, με άμεση μέριμνα για τη συγκέντρωση υλικού για τους ξεριζωμένους από τις εστίες τους Ελληνοκυπρίους και τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανακούφισή τους. Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή του πανεπιστημίου ΜcGill Μιχάλη Παϊδούση, Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στο Μόντρεαλ.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ