Ελληνο – αυστραλιανή σύμπραξη σε μελωδικά μονοπάτια
Έργα Ελλήνων

Ελληνο – αυστραλιανή σύμπραξη σε μελωδικά μονοπάτια

Οι Astyplaz είναι από την Αθήνα, ωστόσο έκαναν όνομα στη διεθνή αγορά. Τον Ιούλιο του 2004 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το πρώτο τους άλμπουμ «Name Your Slippers». Ο τίτλος του άλμπουμ ήταν εμπνευσμένος από τον Γερμανό συγγραφέα Γκέοργκ Κρίστοφ Λίχτενμπεργκ (1742-1799), και περιείχε 12 κομμάτια. Ενα χρόνο μετά, το άλμπουμ κυκλοφόρησε και από την καναδική LMusic, η έκδοση όμως περιείχε τέσσερα τραγούδια που δεν περιλαμβάνονταν στην version που κυκλοφόρησε στη χώρα μας.

Έχουν εμφανιστεί live δίπλα σε ονόματα όπως οι : Faithless, SoftCell, D.A.F., Covenant, Melotron, Haujobb, Sigmatropic κ.α. Έχουν επίσης παρουσιάσει live την δουλειά τους σε πόλεις όπως το Μόντρεαλ, Νέα Υόρκη, Τορόντο, Σικάγο κ.α.

Για την προώθηση του 2ου άλμπουμ της, με τίτλο Βi, η μπάντα επισκέφθηκε το 2009 για 2η φορά τον Καναδά και τις Η.Π.Α., απλώνοντας τον ήχο τους στο ευρύ φάσμα της pop electronica.

Οι Astyplaz προκάλεσαν αίσθηση ήδη από τα πρώτα τους βήματα, λίγο μετά το σχηματισμό τους πίσω στο 2001, εξαιτίας του ιδιαίτερου ηχητικού χαρακτήρα της μουσικής τους: Απλές αλλά και πολύ ζωντανές και ξεχωριστές synth pop μελωδίες ντυμένες από μια πραγματικά σπάνια φωνή. Τη φωνής της, Αυστραλέζας στην καταγωγή, Διώνης που η τύχη και ένας καλός άνεμος την έφερε να στεριώσει στα μέρη μας και να συναντήσει τους υπόλοιπους Astyplaz στην Αθήνα.

Από τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του σχήματος ήταν φανερό ότι θα μας απασχολούσαν και στο μέλλον με τον πλέον θετικό τρόπο.  Οι πολυάριθμες συμμετοχές τους σε συλλογές με κομμάτια όπως τα Όνειρο Μέσα Σ’ Όνειρο, Lifting Shadows From The Sand, Spreading Life, Future Science και τα αμέτρητα live τους είτε σαν support είτε σε μικρά αθηναϊκά clubs δημιούργησαν το κατάλληλο υπόβαθρο ώστε να διαδοθεί το όνομά τους και να ακουστεί η πραγματικά αξιόλογη μουσική τους με αποκορύφωμα το σημαντικό ραδιοφωνικό airplay που απέσπασε το εξαιρετικό Spreading Life.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ