“Παιδιά” του οι Rolls & Bentley των επωνύμων
Έργα Ελλήνων

“Παιδιά” του οι Rolls & Bentley των επωνύμων

Μπορεί κάποιος να φανταστεί έναν μηχανικό αυτοκινήτων που να κερδίζει από την τέχνη του χρήματα που θα τα ζήλευαν πολλές κατηγορίες υψηλά αμοιβόμενων εργαζομένων; Αυτό ισχύει για την περίπτωση του Τσάρλι Αγαπίου, ο οποίος μετέτρεψε την αγάπη του για τα αυτοκίνητά και τις γνώσεις του, σε μία επικερδή απασχόληση.

Γεννημένος στη Μεγάλη Βρετανία, ο Ελληνοκύπριος έδειξε από νωρίς την κλήση που είχε για ενασχόληση με τους τέσσερις τροχούς και στα 19 του χρόνια, έχοντας τελειώσει σχολή μηχανικών και έχοντας εργαστεί σε μία βιομηχανία επισκευάζοντας φορτηγά, δέχεται την πρόσκληση του αδελφού του, να το επισκεφθεί στις ΗΠΑ. ο Τσάρλι Αγαπίου κάνει το ταξίδι και εγκαθίσταται μόνιμα στην Αμερική, η οποία τον κερδίζει.

Από τη Φλόριντα βρίσκεται στην Καλιφόρνια, όπου δουλεύει ως προσωπικός μηχανικός ενώ άγγλου οδηγού αγώνων, του Κεν Μάιλς. Κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής σεζόν, γνωρίζει έναν θρύλο της πίστας, τον Κάρολ Σέλμπι. Εκείνος αναθέτει στον Μάιλς και τον Αγαπίου να κάνουν μια βελτίωση στη μηχανή του αγωνιστικού αυτοκινήτου του. Οι γνώσεις του Αγαπίου εντυπωσιάζουν τον Σέλμπι, ο οποίος τον παίρνει μαζί του στους αγώνες, ως μηχανικό του.

Οταν το πλήρωμα του χρόνου φτάνει για τον αμερικανό οδηγό, ο Τσάρλι Αγαπίου παίρνει την απόφαση να κάνει πλέον δική του δουλειά, και ανοίγει συνεργείο αυτοκινήτων στο Βαν Νάις της Kαλιφόρνια, ενώ τη δεκαετία του ’80 ανοίγει το συνεργείο που διατηρεί στο Χόλιγουντ, αποκλειστικά για Rolls και Bentley. Οι δουλειές πάνε πολύ καλά και ο Ελληνοκύπριος αποφασίζει να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και στις αγοραπωλησίες αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα νοικιάζει αυτοκίνητα στα στούντιο του Χόλιγουντ για τις ανάγκες ταινιών.
Σήμερα, ο Τσάρλι Αγαπίου διαθέτει το μεγαλύτερο κατάστημα Rolls Royce – Bentley στην καρδιά του δυτικού Χόλιγουντ, έχει πελάτες τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz και καταφέρνει να κερδίσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την πώληση κάθε αυτοκινήτου, το οποίο αγοράζει και επισκευάζει χρησιμοποιώντας πάντα γνήσια ανταλλακτικά.

Πηγή: http://hollywood.greekreporter.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Mike Dempsey

    I would love to spend a few minutes with Mr AGAPIOU and get his autograph. Is this at least a strong maybe.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ