Τα πρώτα βήματα του 25χρονου σχεδιαστή στο Παρίσι
Έργα Ελλήνων

Τα πρώτα βήματα του 25χρονου σχεδιαστή στο Παρίσι

Ο Αντώνης Αντωνιάδης είναι διάσημος σχεδιαστής μόδας. Έχει σχεδιάσει τη συλλογή Samurai εμπνευσμένη από την κομψότητα των ’50s και τη λιτότητα της Άπω Ανατολής και σήμερα είναι Διευθυντής Δημιουργικού Τμήματος στην ENLITE.

Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1984. Ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του Γαλλίδα. Σπούδασε Διοίκηση και Μάνατζμεντ στο Ρόγιαλ Χόλογουεϊ και συμμετείχε σε ένα εντατικό τμήμα σχεδίου στο London School of Fashion.

Σε ηλικία 17 ετών, άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα όπου πουλούσε σπρέι για γκράφιτι με την επωνυμία “For My People”.

Ο Αντώνης Αντωνιάδης, έπειτα από ένα διάστημα δύο μηνών στη σχολή μόδας ESMOD, αποφάσισε να δημιουργήσει τα δικά του σχέδια. Με την βοήθεια της κα. Mao που διεύθυνε το ατελιέ Flou, έψαξε τους καλύτερους προμηθευτές που εργάζονταν για τους Gaultier, Rick Owens ή Hermes, προσέλαβε πέντε κατασκευαστές μοντέλων και όσους βοηθούς μπορούσε, και ως τελευταία πινελιά, η κα. Martinez τον συνέστησε στη Marie-Anne Quinet, που εργαζόταν στενά τα τελευταία 20 χρόνια σε διάσημους οίκους όπως Dior, Nina Ricci και Balenciaga.
Έτσι παρουσίασε τη πρώτη του επίδειξη μόδας στο Palais de Tokyo στο Παρίσι τον Μάρτιο του 2010.

Από τον Οκτώβριο του 2004 έως και τον Νοέμβριο του 2006, εργάστηκε ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής στην TERA-MEDIA και το 2012 εργάστηκε στην ELIE SAAB ως Δημιουργικός Σύμβουλος. Από το 2012, εργάζεται ως Δημιουργικός Σύμβουλος στην εταιρεία ZOLOTAS και ως Διευθυντής Δημιουργικού Τμήματος στην ENLITE. Στην ENLITE, είναι υπεύθυνος για τη δημιουργική κατεύθυνση της εταιρείας, σχεδιάζει νέες συλλογές και εποπτεύει όλες τις καλλιτεχνικές κατευθύνσεις.

Ο Αντώνης Αντωνιάδης έχει βραβευτεί με το βραβείο Merit Award Professional Logo το 2011 και ήταν φιναλίστ στα βραβεία Greek Graphic Design Awards (EBGE) 2011 και στα βραβεία Ermis Awards το 2012.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή, ο Αντώνης Αντωνιάδης, ή Antoine Antoniadis όπως τον αποκαλούν στην πόλη του Φωτός, απαντά σε σχετική ερώτηση, ότι αισθάνεται Ελληνας στην καρδιά και Γάλλος στο μυαλό. Από μητέρα γαλλίδα και πατέρα Ελληνα, ο 25χρονος είχε πολλές διαφορετικές παραστάσεις από μικρός, καθώς γεννήθηκε στη Γαλλία, μεγάλωσε στην Ελλάδα και σπούδασε στο Λονδίνο. Η απάντησή του στην ερώτηση, τι έχει πάρει από δύο τόσο διαφορετικές κουλτούρες, ξαφνιάζει ευχάριστα:

«Για πολλά χρόνια, όσο ζούσα στην Ελλάδα, αρνιόμουν τη γαλλική μου ταυτότητα. Από τον πατέρα μου πήρα την αυτοθυσία και την πίστη. Από τη μητέρα μου το γούστο και την οργάνωση. Σήμερα ζω στο Παρίσι και νομίζω ότι εδώ αισθάνομαι πολύ καλύτερα με τις δυο πλευρές μου απ’ ό,τι στο παρελθόν» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Οσο για το τόλμημά του, να αρχίσει την καριέρα του σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης; «Την αγνοώ (την οικονομική κρίση) ! Θέλω να την αγνοώ! Δεν με βοηθούν καθόλου οι αρνητικές σκέψεις» συμπληρώνει.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ