Κληρονόμησε το ταλέντο του παππού της
Έργα Ελλήνων

Κληρονόμησε το ταλέντο του παππού της

Η Ζωή Καζάν είναι ελληνικής καταγωγής ηθοποιός και σεναριογράφος. Γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1983 στο Λος Άντζελες. Οι γονείς της είναι ο Νικόλας Καζάν και η Robin Swicord. Παππούς της ήταν ο πασίγνωστος Elia Kazan και γιαγιά της η Molly Thacher Kazan, της οποίας οι πρόγονοι ήταν εκ των ιδρυτών του Yale.

Η μόρφωση της είναι υφηλού επιπέδου, ως μαθήτρια στο Windward School και στο  Marlborough School. Έπειτα φοίτησε στο Yale University, όπου ήταν μέλος της ελίτ κοινότητας Manuscript Society, λόγω και της καταγωγής της.

Το 2003 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο «Swordswallowers and Thin Men» και έπειτα την είδαμε στο θέατρο στην παράσταση «The Prime of Miss Jean Brodie». Το 2007 είχε έναν μικρό ρόλο στο «The Savage»s, αλλά και στις ταινίες «Fracture» και «In the Valley of Elah»

Τον Ιανουάριο του 2008 πραγματοποίησε την παρθενική της εμφάνιση στο Broadway στην παράσταση «William Inge’s Come Back». Στη συνέχεια εμφανίστηκε στο θεατρικό του Άντον Τσέχοφ «Ο γλάρος».

Το 2009 πρωταγωνίστησε στις ταινίες «I Hate Valentine’s Day» και «The Exploding Girl».

Γράφει επίσης θεατρικά έργα και το δημιούργημα της «We Live Here», που αφορά μια δυσλειτουργική οικογένεια ανέβηκε στο  Manhattan Theater Club. Η επόμενη δουλειά της ήταν μια ρομαντική κωμωδία, της οποίας έγραψε και το σενάριο, ενώ πρωταγωνιστεί η ίδια και ο Αντόνιο Μπαντέρας.

Συγκατοικεί τα τελευταία χρόνια με τον επίσης ηθοποιό Paul Dano.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ