Πολυβραβευμένος σεφ και κριτής στο Masterchef της Αυστραλίας
Έργα Ελλήνων

Πολυβραβευμένος σεφ και κριτής στο Masterchef της Αυστραλίας

Ο Γιώργος Καλομπάρης είναι σεφ ιδιαίτερα γνωστός στην Αυστραλία. Είναι ένας από τους τρεις κριτές-παρουσιαστές του τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής Masterchef Australia. Είναι ιδιοκτήτης 7 εστιατορίων στην Αυστραλία. Το 2008 βραβεύθηκε ως ο καλύτερος σεφ της χρονιάς και το εστιατόριο του The Press Club βραβεύθηκε ως το καλύτερο νέο εστιατόριο της χρονιάς. Έχει επίσης αναδειχθεί στους 100 ανθρώπους με την περισσότερη επιρροή στην Αυστραλία.

Όπως αναφέρει στο προσωπικό του site τρεις είναι οι αρχές βάσει των οποίων ζει: το Φιλότιμο, το Κέφι και το Μεράκι.

Γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1978 στη Μελβούρνη, όπου και μεγάλωσε.

Η καριέρα του ξεκίνησε στο ξενοδοχείο Sofitel της Μελβούρνης, ενώ το 2003 αντιπροσώπευσε τη χώρα του στο Bocuse d’Or International Culinary Grand Prix της Λιόν, επιτυγχάνοντας την καλύτερη βαθμολογία που πέτυχε ποτέ Αυστραλός μάγειρας.

Πέρασε δύο χρόνια δουλεύοντας στο Reserve, στην πλατεία Federation  της Μελβούρνης, όπου, σε ηλικία 24 ετών, αναδείχθηκε ο καλύτερος Νέος Chef της χρονιάς.

Το 2004 ψηφίστηκε ως ένας από τους Top 40 σεφ με παγκόσμια επιρροή. Το 2006 άνοιξε δικό του εστιατόριο στη Μελβούρνη, το εστιατόριο Press Club, το οποίο σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Mills Gorman.

Το 2008 άνοιξε δύο άλλα εστιατόρια στη Μελβούρνη το Maha Bar and Grill με σεφ τον Shane Deli και το Hellenic Republic (Ελληνική Δημοκρατία) με σεφ τον Travis McAuley.

Επίσης, το 2008, άνοιξε το πρώτο διεθνές εστιατόριο του, το Belvedere σε ένα ξενοδοχείο στη Μύκονο.

 «Λαμβάνω 40 βιογραφικά την ημέρα από Έλληνες σεφ. Τα προσόντα των Ελλήνων σεφ σε αρκετές περιπτώσεις είναι τόσο εντυπωσιακά που δεν μπορώ να τα προσπεράσω εύκολα. ‘Ασε που επειδή θέλουν να κτίσουν μία καλύτερη ζωή στην Αυστραλία έχουν περισσότερο πάθος, κέφι και μεράκι για τη δουλειά τους» δήλωσε ο Γιώργος Καλομπάρης στον «Νέο Κόσμο».

Το εστιατόριο The Press Club, έκλεισε  και στη θέση του άνοιξε το εστιατόριο Γκάζι, με ελληνικό street food και κοκτέιλ.

Η φήμη του μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, σε σημείο που η εφημερίδα New York Times, σε ειδικό ταξιδιωτικό ρεπορτάζ της με τίτλο «36 ώρες στη Μύκονο» συμπεριέλαβε το εστιατόριο του σε αυτά που «δεν πρέπει να χάσουν»  οι αναγνώστες όταν επισκεφθούν το κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου.

Με τη σύντροφο του Natalie Tricarico έχουν ένα γιο και μια κόρη.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ