Ελληνική σκηνοθετική ματιά στο Χόλιγουντ
Έργα Ελλήνων

Ελληνική σκηνοθετική ματιά στο Χόλιγουντ

Ο Ντένης Ηλιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι σκηνοθέτης και έχει καταφέρει με τις ταινίες του να καθιερωθέι στο Χόλιγουντ.

Η παιδική του ηλικία μοιράστηκε σε τρεις πρωτεύουσες την Αθήνα, το Παρίσι και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Κινηματογράφο στο Brown University και στη συνεχεία σκηνοθεσία στο Royal College of Art του Λονδίνου.

Το έργο του βραβεύθηκε όταν ήταν ακόμη στο ξεκίνημα του καθώς, η ταινία που ετοίμασε για την πτυχιακή του, «Ole», βραβεύτηκε με το European Film Comet Award.

Η αμέσως επόμενη ταινία του, το Morning Fall κατέκτησε το βραβείο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και το Δεύτερο Κρατικό Βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Ηλιάδης έγινε ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα με την ταινία του Hardcore, που προκάλεσε αμφιλεγόμενες κριτικές. Το 2005 η ταινία βραβεύτηκε με το αναγνωρισμένο διεθνώς German Independence Award, Audience Award.

Το 2009 κάνει το ντεμπούτο του στον Χόλιγουντ με το remake της ταινίας τρόμου «Το Τελευταίο Σπίτι Αριστερά». Το 2012 έρχεται η δεύτερη χολιγουντιανή ταινία του το θρίλερ “Plus one”.

Ο Ηλιάδης, όμως πέρα από την αγάπη του για τον κινηματογράφο, αγαπά και το θέατρο. Έχει γράψει σενάρια για θεατρικά έργα, ενώ έχει γυρίσει και περισσότερα από 100 διαφημιστικά σποτ.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ