Ενας leader της ελληνικής αγοράς
Έργα Ελλήνων

Ενας leader της ελληνικής αγοράς

Σταθμό στην καριέρα του αποτελεί το 1989, οπότε ίδρυσε την COCO-MAT, εταιρία παραγωγής ειδών κλινοστρωμνής και επίπλων. Έκτοτε η επαγγελματική του εξέλιξη ταυτίζεται με την πορεία της εταιρίας. Στο σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα από το 1989 μέχρι σήμερα, η COCO-MAT έχει εξελιχθεί σε leader της ελληνικής αγοράς και σημαιοφόρο της αειφόρου ανάπτυξης, της οποίας συμβαίνει να είναι διαπρύσιος κήρυκας. Το σύστημα ολικής ποιότητας που εφαρμόζεται και το ιδιαίτερα ποιοτικό επίπεδο των προϊόντων της έχει αναγνωριστεί από έγκυρους οργανισμούς και φορείς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η ίδρυση και  διοίκηση της COCO-MAT έδωσε την ευκαιρία στον Παύλο Ευμορφίδη να γνωρίσει από πρώτο χέρι, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιπρόσθετα δε να υλοποιήσει τις απόψεις του για την αειφόρο ανάπτυξη τις οποίες συχνά κλήθηκε να αναπτύξει σε διάφορούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Unesco, United Nations, Cambridge, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Οικον. Πανεπιστήμιο Αθηνών, WWF κα).

Ωστόσο, δεν είναι αυτή η μοναδική του επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς εργάστηκε είτε ως καθηγητής Σωματικής Αγωγής, είτε ως δάσκαλος της Αγγλικής γλώσσας  σε ιδιωτικά Σχολεία ή παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα στην Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία.

Μετά το πέρας των εγκυκλίων σπουδών του, τις οποίες άρχισε στη Σπάρτη και ολοκλήρωσε στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου το 1976, γράφτηκε στη Γυμναστική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής, από την οποία αποφοίτησε το 1980. Επειδή όμως το πτυχίο της Γυμναστικής Ακαδημίας  δεν τον κάλυπτε σε επαγγελματικό, αλλά όπως ο ίδιος δηλώνει και σε επιστημονικό επίπεδο, το ίδιο χρόνο γράφτηκε στην ΑΣΟΕΕ, από την οποία αποφοίτησε το 1985.

Παράλληλα με την φοίτησή του στην ΑΣΟΕΕ, φοίτησε με υποτροφία του Γερμανικού Κράτους  στη Σχολή Δημοσιογραφίας του  Πανεπιστημίου της Κολωνίας. Κατά την  διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε ως δημοσιογράφος της εφημερίδας Daily Telegraph, ενώ την ίδια περίοδο, συνέγραψε το βιβλίο “At ease with English”.

Ο Παύλος Ευμορφίδης μιλά συνολικά επτά ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ολλανδικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά

Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά. Οπως επισημαίνει, η οικογένειά του αποτελεί πηγή έμπνευσης και γαλήνης, ενώ ένα από τα κύρια ενδιαφέροντά του, παραμένει ο αθλητισμός, στον οποίο αναζητεί όποτε έχει τη δυνατότητα, στιγμές χαλάρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Κωνσταντίνα Βλάχου

    Ίσως υπάρχει ελπιδα


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ