Η Ελληνίδα που μυεί τους Κινέζους στα μυστικά του ελαιόλαδου
Έργα Ελλήνων

Η Ελληνίδα που μυεί τους Κινέζους στα μυστικά του ελαιόλαδου

Η Κατερίνα Στάη – Φαϊλάδη είναι καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή της είναι από τη Μύκονο.

Μετά τον γάμο της ζει κυρίως στο εξωτερικό, ακολουθώντας τον σύζυγό της, που είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ελληνικές Πρεσβείες και από το 2008 ζει στο Πεκίνο. Παραδίδει μαθήματα ελληνικής κουζίνας και υγιεινής διατροφής προσπαθώντας να μεταδώσει την αγάπη της για το σπιτικό φαγητό με βάση πάντα το ελληνικό ελαιόλαδο.

Ξεκίνησε δημιουργώντας μια ιστοσελίδα, www.oliveoil-culture.com  με σκοπό να προβάλλει το ελληνικό ελαιόλαδο ώστε να παγιωθεί στην κινεζική συνείδηση ως «όπλο» που χαρίζει μακροζωία.

Έχει καταφέρει να συνδυάσει τις δύο κουζίνες, την ελληνική με την κινεζική, φτιάχνοντας για παράδειγμα διάσημες κινεζικές συνταγές όπως τα «dumplings» και τα «mooncakes» με ελαιόλαδο.

Εμφανίζεται στις πιο γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλων σταθμών πχ ΒΤV, HUNAN TV, CCTV, αλλά και σε σελίδες περιοδικών όπως το ‘Women of China’, ‘LADY’, ‘Beijing Today’ ‘DIPLOMAT’.

Τελευταία συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Υποστήριξης Υγείας στο Χαντζόου της Κίνας ενημερώνοντας  για την αξία του ελαιολάδου στην κοσμετολογία.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ