Ενα αστέρι 11 ετών, ανατέλλει
Έργα Ελλήνων

Ενα αστέρι 11 ετών, ανατέλλει

Είναι μόλις 11 ετών, ωστόσο διεκδίκησε με αξιώσεις ένα από τα σημαντικότερα τηλεοπτικά βραβεία της Αυστραλίας, το Loggie στην κατηγορία του καλύτερου ανερχόμενου ταλέντου.

Πρόκειται για την Αναστασία Φενέρη, η οποία ήταν υποψήφια για το ρόλο της στην παιδική σειρά «My Place» που προβάλλεται από το ABC.

Σε δηλώσεις της, στην τοπική εφημερίδα «Illawarra Mercury», η μαθήτρια της Στ’ Δημοτικού στο St. Therese Primary School του Wollongong, δήλωσε στην ότι από πολύ μικρή, μόλις δύο ετών, είχε εκφράσει τις φιλοδοξίες της να γίνει ηθοποιός, δείχνοντας την τηλεόραση και ρωτώντας την μητέρα της: «μαμά πως μπορώ εγώ να μπω εκεί;».

Η Αναστασία, άρχισε μαθήματα Υποκριτικής σε ηλικία 7 ετών στην τοπική Δραματική Σχολή IPAC και τελικά έπειτα από τέσσερις ακροάσεις, πήρε τον ρόλο της Σοφίας στην σειρά «My Place». Το σήριαλ αναφέρεται στην ιστορία ενός σπιτιού στο Σίδνεϊ σε μία χρονική περίοδο 130 ετών, μέσα από τα μάτια των παιδιών που έζησαν σ’ αυτό.
Η Αναστασία χαρακτήρισε «πραγματική απόλαυση και χαρά» να υποδυθεί την Σοφία, η οποία έζησε ως 10χρονη στο σπίτι το 1968. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ρόλος αναφερόταν σε μία Ελληνοπούλα, η οποία μηχανευόταν τρόπους για να αποσπάσει τον αδελφό της από την Αυστραλή φίλη του.

Η 11χρονη είναι κόρη του Θεσσαλονικιού, Δημήτρη Φενέρη, εικονολήπτη στο επάγγελμα, και της Ζαχαρούλας Τρίκκη-Φενέρη, η οποία κατάγεται από την κατεχόμενη Βατυλή Κύπρου. Η οικογένεια ζει στο Wollongong.

*Το βραβείο Loggie φέρει το όνομα του κορυφαίου Αυστραλού ηθοποιού Graham Kennedy, ο οποίος απεβίωσε πριν μερικά χρόνια

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Just tonight I watched Anastasia playing the role of Nessarose in Wicked at the IPAC in Wollongong. She was excellent !!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ