Από τις φυτείες ζαχαροκάλαμου στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης
Έργα Ελλήνων

Από τις φυτείες ζαχαροκάλαμου στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης

Ο Τζέιμς Τατούλης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος καρδιοχειρουργός και καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Η οικογένεια του ήταν ανάμεσα στους Έλληνες που αποφάσισαν να αναζητήσουν μια νέα ζωή στη «Γη της Επαγγελίας». Ήταν μόλις 4,5 ετών όταν περνούσε με το πλοίο από τη διώρυγα του Σουέζ, με ελπίδες που σύντομα θα αποδεικνύονταν ανεδαφικές, καθώς οι αρχές τους προόριζαν για τις φυτείες ζαχαροκάλαμων στο Κουήνσλαντ.

Ο πατέρας του τελικά κατάφερε να ξεφύγει από την κατασκήνωση των μεταναστών και σύντομα βρήκε δουλειά στη Μελβούρνη. Η οικογένεια του συνέχισε τη ζωή της στην Μελβούρνη, όπου προσαρμόστηκε εύκολα.

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, ενώ όλη η μαθητική και ακαδημαϊκή του πορεία συνοδεύτηκε από επαίνους και υποτροφίες. Πήρε το master του και το διδακτορικό του επίσης από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Από το 1988 μέχρι και σήμερα είναι Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής στο Royal Melbourne Hospital και από το 2008 είναι καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Η δουλειά του στη Καρδιοθωρακική Χειρουργική είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως, ενώ παράλληλα είναι Ιατρικός σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Καρδιάς.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. The most amazing man I have met, a thorough GENTLEMAN. 1986 emergency thoracic surgery after a cycling accident while racing. I had 3 smashed ribs 2 cracked ribs, a punctured lung and damaged lung.
    In 2004 he performed bypass surgery after I was diagnosed with 6 blockages at the age of 53.

    THANK YOU Mr. Tatoulis.


  2. James Freebairn

    Professor Tatoulis and Mr Michael O’Keefe both assisted in an operation which did literally save my life after an unexpected complication following earlier surgery on the 17th December 2019. The manner in which he and his team all worked together is the sole reason I am able to write this commendation to them all. At 78 years of age they certainly had a job on their hands, I and everyone else are so lucky to have such dedicated professionals looking after us, thank you from the bottom of my (new heart).
    You both will always have a special place in my heart.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ