Ξεναγεί και διδάσκει τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας
Έργα Ελλήνων

Ξεναγεί και διδάσκει τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας

Οι πωλήσεις του βιβλίου της, «Μy Greek Family Table» -Το Ελληνικό Οικογενειακό μου Τραπέζι- πάνε καλά και στη Βρετανία – στην Αυστραλία κέρδισε το βραβείο ως το καλύτερο βιβλίο μεσογειακής κουζίνας για το 2009 (2009-Best Mediterranean book in Australia).

Η ομογενής Μαρία Βεναρδή έχει λοιπόν κάθε λόγο να είναι απόλυτα ευχαριστημένη, χωρίς όμως η επιτυχία να την κάνει και να επαναπαύεται – εξ ου και το ότι ήδη έχει ξεκινήσει τη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου της, με θέμα την Χίο και τα Ψαρά. Η αγάπη της κυρίως για τα Ψαρά, καταγράφεται με ιδιαίτερα ζωντανά χρώματα και στο «Μy Greek Family Table», όπου η συγγραφέας μεταφέρει στιγμές και έντονες γεύσεις από τη ζωή της στο νησί των 420 κατοίκων, όπου έζησε μέχρι τα εννιά της χρόνια, πριν γυρίσει πίσω στο Σίδνεϊ.

Δεν το κρύβει άλλωστε, πως το νησί της λείπει ακόμη και σήμερα και πως μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή της, ήταν όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην Αυστραλία, αρκεί να σκεφθεί κανείς, ότι αρχικά, είχε αντισταθεί στο ενδεχόμενο να ζήσει στην Ελλάδα…

Η Μαρία Βεναρδή είναι ιδρύτρια του «σχολείου» Ελληνικής μαγειρικής στο Σίδνεϊ, του «Greekalicious», το οποίο προσφέρει στους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας αλλά και σε όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά της, την ευκαιρία να γνωρίσουν όχι μόνο τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, αλλά και τον σύγχρονο τρόπο μαγειρικής στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή ιδέα, η οποία απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν την ελληνική κουζίνα, ενώ μέσα στα κίνητρα για να παρακολουθήσει κανείς τα μαθήματα, είναι και η προσφορά στους «μαθητές» να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, και να τη γνωρίσουν μέσα από πλειάδα γευστικών περιπλανήσεων.

Η ίδια, θα επισκεφθεί – όπως κάνει κάθε χρόνο φέτος την χώρα μας το Σεπτέμβριο, για άλλη μία εκδρομή γευσιγνωσίας, κατά την οποία, θα συνοδεύσει τους Αυστραλούς στην Αθήνα, τη Χίο, την Κρήτη και τη Μεσσηνία, προκειμένου να γνωρίσουν την Ελλάδα, τις ομορφιές της, την ιστορία της, αλλά και τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ